Connect with us

Музика

Спектaкъл “Космическата Валя Балканска” по случай 80-годишния юбилей на певицата

Avatar

Публикувано

на

VALIA BALKANSKA VARNA 28.08.22

Гайдарят Петър Янев, ансамбъл “Родопа”, гайдарски ансамбъл “Еподай” и Деси Добрева стъпват на сцената заедно с изключителната Валя Балканска

По случай 80-ата годишнина на изключителната и обичана народна певица Валя Балканска, фолклорен ансамбъл “Родопа” от град Смолян представя концерт-спектакъла “Космическата Валя Балканска” – на 28 АВГУСТ в Летен театър Варна. Събитието е част от национално юбилейно турне, което стартира през май тази година от Пловдив, а след представянето му във Варна в края на този месец, ще зарадва и публиката в още от големите градове на страната. Датите по градове ще бъдат обявени допълнително.

Спектакълът е израз на уважение към голямата народна певица с неземен глас и космически талант и още една възможност на публиката да се докосне до тях. На сцената до нея ще бъде дългогодишният й партньор – гайдарят Петър Янев, с който работи рамо до рамо, вече повече от 30 години. Основна роля ще имат и над 40 музиканти, певци и танцьори от фолклорен ансамбъл “Родопа” град Смолян, част от който през годините е и самата Валя Балканска, а специални гости ще са гайдарски ансамбъл „Еподай“ и огнената Деси Добрева.

Неподправената енергия, душа, ритми и магия на Родопите вплетени с въздействаща мултимедия, гайди и вълшебния, въздействащ глас на Валя Балканска, обещават неповторимо изживяване и настроение за зрителите в Летен театър Варна на 28 август.

Началото на събитието е в 20:00 часа, а БИЛЕТИ за него вече се продават ексклузивно в системата на Ticketportal.bg. Могат да се закупят още от Билетната каса на Летния театър, в книжарници Booktrading, Office1Superstore, бензиностанции OMV в цялата страна. Цената им е от 20 до 35 лв. според мястото.

Advertisement

Подробности за концерт-спектакъла “Космическата Валя Балканска” можете да следите тук.

Continue Reading
Advertisement