Connect with us

Литература

„Списъкът“ от Луси Фоли – трилър, който не искате да оставите!

Avatar

Публикувано

на

spisakat

Победител в категория „Трилър“ на наградите на Goodreads, бестселър на The New York Times и един от фаворитите на Amazon за 2020 г. – „Списъкът“(изд. СофтПрес) от Луси Фоли е мрачен и заплетен трилър, който не искате да оставите.

„Истинско удоволствие. Луси Фоли притежава много остър ум.“ – Антъни Хоровиц

Самотен остров, около който витае зловеща легенда, и един старинен замък, по чиито коридори се долавят призрачни гласове. Определено не звучи като най-атрактивната локация за бляскаво събитие, но точно това искат младоженците Джулия и Уил за своя най-важен ден – нещо скандално, нетрадиционно и мащабно. Сватбата на главната редакторка на светско списание и на риалити звезда събира на едно място гости от различни кръгове. Някои са близки роднини, които винаги трябва бъдат държани под око. Други са стари приятели на младоженците, които познават и най-дълбоките им тайни. Общото помежду им – всеки би убил, за да живее живота на Уил и Джулия.

За съжаление, прогнозата за опасна буря в сватбения ден се сбъдва и черни облаци надвисват над острова. С гневното море на повърхността изплуват дълго таена алчност, завист и ревност – достатъчни мотиви, за да се превърне един от присъстващите в убиец. И точно това ще се случи, когато зловещият вой на вятъра е най-силен и празничната шатра потъне в мрак.
„Сватба, от която никой не е във възторг, забравени тайни и едно убийство ще ви подтикнат към куп догадки, но те ще са все погрешни.“ – Алекс Майкълидис

„Списъкът“ от Луси Фоли се превърна в любима книга и на хиляди читатели по света, които дадоха своя вот за нея пред романите на Луиз Пени, Робърт Галбрайт и Рут Уеър, осигурявайки ѝ титлата „Най-добър роман“ в категория „Трилър и мистерия“ на наградите Goodreads.

Вълнуващ, завладяващ, пристрастяващ – така популярни медии и утвърдени имена в криминалния жанр, сред които са Антъни Хоровиц, Клеър Макинтош и Алекс Майкълидис, описват „Списъкът“ от Луси Фоли, сравнявайки писателския талант на авторката с модерна версия на Агата Кристи. Една история за последиците от болните амбиции, за предаденото доверие и отровното жило на завистта, за омагьосания кръг, в който тормозът и жестокостта провокират отмъщение и ненавист. Роман за тайните от миналото, които се превръщат в ахилесова пета и застрашават крехката кула от лъжи, която собственикът им е изградил. Кула, която рано или късно рухва.

Advertisement

Луси Фоли следва английска литература и в продължение на няколко години работи като редактор, преди да посвети цялото си време на писането. Автор е на криминални и исторически романи, преведени на повече от петнайсет езика. „Списъкът“ е вдъхновен от пътуване до Конемара, Ирландия, откъдето произхожда част от рода й.

Continue Reading
Advertisement