Открийте ни и в

Литература

„Списъкът“ от Луси Фоли – трилър, който не искате да оставите!

MIKA

публикувано

на

Победител в категория „Трилър“ на наградите на Goodreads, бестселър на The New York Times и един от фаворитите на Amazon за 2020 г. – „Списъкът“(изд. СофтПрес) от Луси Фоли е мрачен и заплетен трилър, който не искате да оставите.

„Истинско удоволствие. Луси Фоли притежава много остър ум.“ – Антъни Хоровиц

Самотен остров, около който витае зловеща легенда, и един старинен замък, по чиито коридори се долавят призрачни гласове. Определено не звучи като най-атрактивната локация за бляскаво събитие, но точно това искат младоженците Джулия и Уил за своя най-важен ден – нещо скандално, нетрадиционно и мащабно. Сватбата на главната редакторка на светско списание и на риалити звезда събира на едно място гости от различни кръгове. Някои са близки роднини, които винаги трябва бъдат държани под око. Други са стари приятели на младоженците, които познават и най-дълбоките им тайни. Общото помежду им – всеки би убил, за да живее живота на Уил и Джулия.

За съжаление, прогнозата за опасна буря в сватбения ден се сбъдва и черни облаци надвисват над острова. С гневното море на повърхността изплуват дълго таена алчност, завист и ревност – достатъчни мотиви, за да се превърне един от присъстващите в убиец. И точно това ще се случи, когато зловещият вой на вятъра е най-силен и празничната шатра потъне в мрак.
„Сватба, от която никой не е във възторг, забравени тайни и едно убийство ще ви подтикнат към куп догадки, но те ще са все погрешни.“ – Алекс Майкълидис

„Списъкът“ от Луси Фоли се превърна в любима книга и на хиляди читатели по света, които дадоха своя вот за нея пред романите на Луиз Пени, Робърт Галбрайт и Рут Уеър, осигурявайки ѝ титлата „Най-добър роман“ в категория „Трилър и мистерия“ на наградите Goodreads.

Вълнуващ, завладяващ, пристрастяващ – така популярни медии и утвърдени имена в криминалния жанр, сред които са Антъни Хоровиц, Клеър Макинтош и Алекс Майкълидис, описват „Списъкът“ от Луси Фоли, сравнявайки писателския талант на авторката с модерна версия на Агата Кристи. Една история за последиците от болните амбиции, за предаденото доверие и отровното жило на завистта, за омагьосания кръг, в който тормозът и жестокостта провокират отмъщение и ненавист. Роман за тайните от миналото, които се превръщат в ахилесова пета и застрашават крехката кула от лъжи, която собственикът им е изградил. Кула, която рано или късно рухва.

Луси Фоли следва английска литература и в продължение на няколко години работи като редактор, преди да посвети цялото си време на писането. Автор е на криминални и исторически романи, преведени на повече от петнайсет езика. „Списъкът“ е вдъхновен от пътуване до Конемара, Ирландия, откъдето произхожда част от рода й.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Практическа детска психология за модерни родители от издателство Книгомания

MIKA

публикувано

на

от

Да бъдеш родител е едно от най-предизвикателните, приятни, трудни, забавни и невероятни изживявания, които разделят живота на преди детето и след като се появи. Никой не знае как да бъде родител преди да стане такъв и даже не подозира колко малко се опознава и колко много има да се учи на търпение, приемственост, отговорност, всеотдайност, емпатия. Докато отглежда детето си, родителят има и шанса отново да изживее детството си: да прочете любимите си детски книги, да скача в локви с гумени ботуши, да прави ангели в снега… Но и да се справя с гневните изблици и страхове на малкия човек; да му е опора, когато плаче и е тъжно; да го забавлява, разбира, изслушва; да преоткрива света, защото „родителите са цялата му вселена и начинът, по който те се отнасят към него, се отразява на себеоценката му“. Да, от родителя се очаква да бъде и приятел. Балансът е труден. Затова наръчникът„Как мисли детето?“ предлага 100 от най-често срещаните сценарии през първите седем години на детето и какво се крие зад поведението му. Тя превежда неговите реакции на езика на възрастния, учейки го да ги тълкува по-добре. Изданието е цветно, с много илюстрации и инфографики, и с подходящо оформление на разиграните сценарии, а това ви помага асоциативно да запомните предложените решения. Друго удобство е, че наръчникът „Как мисли детето?“ може да се чете избирателно, по теми, или да потърсите решение на конкретна възникнала ситуация.

Целта на „Как мисли детето?“ е да усъвършенства общуването между родител и дете. Благодарение на развитието на невропсихологията, никога не се е знаело толкова за детското развитие колкото днес. Дадените препоръки са в реален контекст и макар събраните съвети да не обхващат всички възможни ситуации, двамата съавтори (които общо имат пет деца) подсказват на съвременните родители „правилните“ думи и действия в определени ситуации, за да се открие най-полезната стратегия. Изданието се позовава на задълбочени изследвания по детска психология и невропсихология и ни припомня как да види света през очите на детето.

Авторите, Танит Керет и д-р Ангард Ръдкин, правят паралел между преживяванията на всеки родител като дете, изискванията и отговорностите му, доколко се е привързвал към другите, как е изразявал чувствата си. Според тях това е път към откриването на собствен родителски модел. „Как мисли детето?“(от издателство Книгомания) изследва и ценностите на всеки родител, за да е наясно какви принципи ще следва при възпитанието на детето – как  и кога да отговаря на нуждите му, защо емпатията е толкова важна за развитието на малкия човек.

Продължете понататък

Горещо