Connect with us

Култура

„Срещи по време на ваканция“ – книгата с над 36 милиона споменавания в TikTok

Avatar

Публикувано

на

Победител в наградите Goodreads в категория „Романтика“ за 2021 г., сензация в социалните мрежи и една от най-препоръчваните книги от BuzzFeed, The Wall Street Journal, SheReads, PopSugar, GoodHousekeeping, Oprah Magazine, Book of the Month – „Срещи по време на ваканция“ от Емили Хенри е романът за лятото, от който всеки има нужда!

Алекс и Попи се познават от 12 години. Приятелството им разцъфва след едно споделено пътуване като студенти, при което двамата откриват, че няма нужда да си приличаш с някого, за да го почувстваш близък. Той е подреден, мълчалив, предпочита тишината и спокойствието на дома, а тя е щура, хаотична и мечтае да обиколи света (по възможност с коктейл в ръка). Въпреки различията в характерите, или може би именно заради тях, Попи и Алекс се допълват като Ин и Ян, оформяйки едно съвършено цяло. Независимо колко километри ги делят – тя работи в Ню Йорк в списание за туризъм, а той е учител в родния си град, – двамата винаги намират време един за друг. И всяко лято прекарват по една седмица заедно на почивка. Допреди две години, когато нещата се объркват.

Днес Попи има всичко, за което е мечтала – безброй пътешествия зад гърба си и куфар, готов за следващата дестинация. Но в сърцето си носи една празнота, която знае, че само Алекс може да запълни. Затова решава да се върне там, където последно се е чувствала истински щастлива – на ваканция в компанията на най-добрия си приятел. Мястото е избрано, хотелът е резервиран и програмата – подготвена. Остава само да се срещнат и всичко ще е както преди. Дали? Попи разбира, че в живота не може да превъртиш лентата назад. Но може да гледаш напред и да избереш с кого искаш да прекарваш всички следващи ваканции и времето между тях.

Credits Devyn Glista St. Blanc Studios
Емили Хенри, снимка: Devyn Glista, St. Blanc Studios

Вдъхновен от любимия филм на Емили Хенри – „Когато Хари срещна Сали“, романът „Срещи по време на ваканция“ е история за приятелство, прераснало в любов. Книга, която разпалва авантюристичния дух на всеки читател, но също така му напомня, че най-хубаво е да се завърнеш у дома. С чувство за хумор и любопитни обрати, които правят сюжета динамичен и интересен, Емили Хенри акцентира на идеята, че човек не принадлежи на конкретно място, а единствено на сродната си душа. Само когато е заедно с нея, щастието приема ясен облик, пътуванията намират смисъл, а времето се усеща като безкрайна ваканция.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement