Открийте ни и в

Tехнологии

Стартираха продажбите на новите 4К UHD проектори The Premiere

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. стартира продажбите на новите 4К UHD проектори The Premiere. Любителите на филмовите приключения и гейминга могат да избират между два модела, които се различават по характеристиките на картината и звука – LSP7T и LSP9T The Premiere Smart 4K UHD. The Premiere, носител на множество награди за техника и дизайн, разширява лайфстайл аудио-визуални продукти на Samsung. Проекторите The Premiere надграждат иновациите на Samsung в сферата на телевизионните технологии, предлагайки кристална 4К резолюция на картината без дори да имат екран.

Лайфстайл проекторите The Premiere са с компактен минималистичен дизайн. Спестяват пространство и могат да се съчетаят с обзавеждането на всеки дом. Технологията за ултракъсо разстояние на прожектиране ги прави лесни за инсталиране, независимо от големината и разпределението в помещенията. Мощните вградени басове осигуряват съвършена акустика за едно изключително филмово или гейминг изживяване.

Модерна технология и висока резолюция 

The Premiere моделите LSP7T и LSP9T използват най-новата и модерна технология на лазерния светлинен източник, като поддържат широка гама от цветове. Изключителната яркост на картината в комбинация с 4К резолюцията и големината на екрана – 120 инча при LSP7T и 130 инча при LSP9T, е съчетание, което гарантира чувството като в реален киносалон. The Premiere LSP9T е първият в света HDR10 + сертифициран проектор с тройна лазерна технология. Той осигурява картина с  впечатляващ контраст и детайлност. Потребителите могат да се насладят на ярки и тъмни сцени с максимална яркост до 2800 ANSI лумена, дори когато навън грее слънце, без да има нужда от плътни завеси. И двата модела разширяват стандартния RGB цветови диапазон, добавяйки за първи път четвърти цвят – жълто, с който крайният резултат е впечатляващо ясно изображение и оптимизирано цветопредаване.

Мощен звук като на кино 

Проектор LSP9T е снабден с вграден 40-ватов 4.2-канален звук, благодарене на който потребителите за впечатляващо аудио с кинокачество, което допълва завладяващото визуално изживяване на The Premiere. Проекторът използва технологията Samsung Acoustic Beam и в тялото му са разположени общо 44 отвора, обърнати нагоре от двете страни, които генерират по-динамични звукови ефекти. LSP7T – по-малкият еднолазерен проектор, разполага с 30-ватов 2.2-канален звук, и предлага същото качество на звука, но за по-малки помещения.

Максимална големина на екрана в ограничено пространство 

За прожектиране на екран с размер от 100 инча проекторът трябва да се инсталира на разстояние между 10 и 30 см. Това означава, че потребителите могат да поставят своя The Premiere директно пред избраната за прожектиране стена, което улеснява инсталирането и включването му. Ултракъсото разстояние на прожектиране прави проекторите The Premiere иновативни от технологична гледка точка и естетични от интериорна.

В хармония с дизайна на твоя дом 

Дизайнът на The Premiere е далеч от стандартния облик на електронните устройства в домa. Новите модели на Samsung са най-малките в сравнение с други проекторите от високите класове и се отличават със семпъл и изискан външен вид, който не съдържа излишни орнаменти. С минималистичен дизайн и заоблена форма,  The Premiere хармонизира добре с всеки предмет от интериора, независимо дали е поставен на холната маса или шкаф за книги. А когато не е в експлоатация като екран за гледане на филми или гейминг например, на него могат да бъдат прожектирани различни картинни изображения, които да бъдат акцент в помещението.

Изживяване като Smart телевизор 

Filmmaker Mode

Режимът FILMMAKER MODE™ е  първият по рода си в света на проекторите и дава възможност да гледаш филма така, както неговите създатели биха искали да го видиш. Този режим предлага екранно изживяване като в кино –  светлината, експозицията и цветовете остават във вида, в който е ги замислил режисьорът на филмовата лента. А отличителната характеристика на LSP9T – режимът HDR10 + – осигурява перфектно качество през цялото време чрез оптимизирани изображения според изходния цвят и яркост на кадъра.

Game Enhancer 

За всички потребители, които са почитатели на игрите, е създадена функцията Game Enhancer. Тя оптимизира настройките така, че да напаснат формата на екрана спрямо спецификите на конкретната игра. С интелигентния потребителски интерфейс всеки геймър получава реалистични изображения на екран с големина повече от 100 инча и звук, който обгръща всичко наоколо.

ОТТ услуги

Проекторите поддържат различни ОТТ услуги, чрез които потребителите имат досег до всякакво съдържание. С The Premiere може да се стриймва всичко: от YouTube до Netflix, Amazon Prime Video, и много други.

MEMC

MEMC (Оценка на движението и компенсация на движението) е технология, която прави динамичните движения, като например в екшън или спортни сцени, по-плавни чрез добавяне на кадри към източници с ниска скорост. 16-битовото 3D цветна обработка на картината осигурява по-прецизни и разнообразни цветове, преодолявайки ограниченията на съществуващата цветова палитра.

Tap View

И двата проектора правят споделянето на филми или музика от всеки вид мобилно устройство на екрана изключително лесно. Споделянето става бързо и без никакви допълнителни приложения или устройства, а само с едно докосване на проектора със задната част на телефона. The Premiere автоматично регистрира връзката и започва да прожектира съдържанието от смартфона.

Наличност

The Premiere официално се предлага от веригите за потребителска електроника в България.

За повече информация за The Premiere, моля посетете: https://www.samsung.com/bg/projectors/the-premiere/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Fitify и Mood Messenger са сред първите независими за смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Популярното фитнес приложение Fitify е сред първите в Европа приложения от независими разработчици за носими устройства на Huawei. То е важно допълнение към собственото фитнес приложение на компанията, налично в AppGallery, и показва отворения й подход и желание да обогатява приложенията от външни разработчици за носими устройства извън Китай. Друг пример в тази тенденция е френското приложение Mood Messenger, с което притежателите на смарт часовници на Huawei вече ще имат възможността да отговарят директно през часовника с емотикони и предварително записани съобщения на SMS и MMS съобщения, изпратени към телефона им.

С премиера за най-новия бестселър сред смарт часовниците HUAWEI WATCH GT 2 PRO, Fitify комбинира научните открития в областта на спорта и физиотерапията с компютърната наука и постиженията в областта на изкуствения интелект, за да предложи на трениращите интегрирано преживаване с техния смартфон и смарт часовник.

С най-голямата база от упражнения AppGallery и 200 милиона отчетени техни изпълнения, Fitify помага на над 10 милиона потребители в над 170 държави, сред които България, на 18 езика. Приложението отчита обратната връзка от всяка тренировка и използва изкуствен интелект, за да оптимизира фитнес резултатите. С негова помощ през миналата година са изгорени 26 милиарда калории.

„Само през третото тримесечие на 2020 година, сме доставили 10.7 милиона смарт часовници и фитнес гривни в света, което представлява ръст от 88.1% на годишна база до пазарен дял 19.5%. С дебюта на Fitify и Mood Messenger за Watch GT 2 Pro, отправяме послание към много други независими разработчици на качествени приложения – нашите носими устройства стават все по-популярни и ви каним да станете част от екосистемата на Huawei AppGallery и смарт аксесоарите“, сподели Дерек Ю, вицепрезидент на Huawei CEE & Nordic региона в Huawei Consumer Business Group.

Fitify използва 5 софтуерни кита от екосистемата Huawei Mobile Services, а именно Account Kit за сигурна и бърза регистрация и ауторизация с Huawei ID, използван от повечето Huawei потребители, Push Kit за връзка между облака и устройството, за да могат разработчиците да изпращат съобщения в реално време към потребителите на приложението и да повишават ангажираността им, In-App Purchases Kit, позволяващ закупуването на виртуални продукти и лесно плащане, Analytics Kit за получаване на задълбочена информация от разработчиците за потребителското поведение, и Wear Engine за усъвършенствана интеракция между смартфона и носимото устройство.

Мартин Мазанек, изпълнителен директор на Fitify, споделя: “Интегрирането на Fitify за AppGallery бе една от ключовите ни цели. Виждаме огромен потенциал в това до достигнем до растящата аудитория от потребители на Huawei и сме готови за по-нататъшно сътрудничество.”

Продължете понататък

Tехнологии

Нетера празнува 25 години в света на телекомуникациите

MIKA

публикувано

на

от

Нетера празнува 25 години в света на телекомуникациите. Тази година компанията си постави амбициозни цели. Те мотивират екипа и партньорите и поддържат жив предприемаческия дух, който Нетера развива през последния четвърт век. Компанията разраства своята мрежа и разнообразното си портфолио от услуги в Южна и Северна Америка, Близкия Изток, Централна Азия. Традиционно Нетера е един от доверените партньори и оператори на телеком пазара в Европа.

Нетера предоставя международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност за бизнеса. Тя има 4 собствени дейта центрове, в които клиентите й разчитат на ИТ услуги и поддръжка 24/7. Чрез марката Cloudware Нетера предлага високопроизводителни облачни и специализирани сървъри, DDoS защита и други IaaS, SaaS и BaaS услуги. Компанията доставя бърз и сигурен интернет за бизнеса, както и уеб-базирана GPS платформа за проследяване на превозни средства с мощни възможности за анализ на данни, наречена NetFleet.

Нетера е дистрибутор на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни сателитни станции в България също е изградена от Нетера. Телекомът предлага още IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание.

Neterra.TV развива проекта за качествено и легално достъпно съдържание Neterra.TV+ – филми, фестивали, събития на живо и лайвстайл предавания. Чрез него компанията дава възможност на българските автори на съдържание и техните продуценти да получават непосредствено възнаграждение за труда си и така създава условия за допълнително развитие на културната среда в страната.

През 2021 г. плановете на Нетера включват въглеродна неутралност и инвестиции в дългосрочен устойчив растеж чрез редица ключови стратегически инициативи.
Сред тях са разширяване на капацитета на центровете за данни, обогатяване на портфолиото от услуги, продължаване на проектите по въвеждане на индустриални стандарти и софтуер за автоматизация на мрежи и услуги.

Един от инфраструктурните проекти, по които Нетера вече работи, е изграждане на втори дейта център в София. Sofia Data Center 2 (SDC 2) ще се намира непосредствено до съществуващия център за данни на Нетера – SDC 1.

„Днешният ден е много радостен за нас. За 25 години ние успяхме да изградим успешен бизнес, с който всички се гордеем. Благодарни сме на хилядите клиенти, които ни се довериха и разчитаха на нас. Обещаваме да сме със същия младежки дух, с който започнахме, и да продължаваме да изненадваме приятно всяка следваща година. Благодарни сме на стотиците наши партньори и доставчици в България и по целия свят, които са рамо до рамо с нас всеки ден. За тях имаме специални предложения през следващите месеци. А най-щастливи сме, че сме заедно, всички колеги, за които Нетера е, и винаги ще бъде символ най-висок професионализъм и постижения на световно ниво.“, каза Невен Дилков, основател, собственик и управител на Нетера.

Той вярва, че е важно бизнесът да се доверява на цифрите и да проявява постоянство в развитието на проектите за автоматизация.

„В днешния бързо развиващ се свят е нужно да можем бързо да получим необходимата ни информация, за да анализираме, да разбираме пазара и да вземаме решения. Ако трябва да обобщя стратегията ни, тя е – да вникваме в дълбочина, да работим усилено и да сме подготвени за това, което предстои“.

Чуйте първия епизод от подкаста на Нетера, в който Невен Дилков и Джордж Шлосарек – неизпълнителен директор на Нетера и член на Борда на директорите на компанията, говорят за бизнес, технологии, 25-годишнината на Нетера и други интересни теми (на английски език).

Вижте видео за историята на Нетера, разказана от Невен Дилков.

Специално поздравление от екипа на компания за Нетера и нейните приятели можете да видите в корпоративните социални медийни канали на компанията.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 9 часа

Концентричните окръжности на живота в “Правек и други времена” от нобелистката Олга Токарчук

Културапреди 9 часа

Представяне на „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ от Теодора Ризова

Lifestyleпреди един ден

Приключенският филм „Робин Худ: Принцът на разбойниците” – тази събота по FilmBox Stars

Tехнологиипреди един ден

Fitify и Mood Messenger са сред първите независими за смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro

Lifestyleпреди един ден

Средно по 23 минути на ден отделя всяка жена за грижа за кожата

Музикапреди 2 дни

Nessa Barrett & jxdn представят “la di die”

Lifestyleпреди 2 дни

Банкоматите могат да ускорят икономическото възстановяване след COVID-19

Културапреди 2 дни

Eдинствената автобиография на Мохамед Али излиза в луксозно издание с твърди корици

Музикапреди 2 дни

Петър Байков в „Музика, музика“ по БНТ 1

Lifestyleпреди 2 дни

Университетският театър на НБУ с кампания срещу насилието в училище

Горещо