Connect with us

Музика

Стартира „Дивертименто“

Avatar

Публикувано

на

31

Новo интерактивнo събитие ще бъде представено в столицата на 30 май от 11:00 часа в любимото кино „Влайкова“. „Дивертименто“ е серия програми, съчетаващи разкази за музиката, музикални изпълнения и игри за децата и техните родители. Проектът отваря пред децата вълшебните врати на музиката, музикалните инструменти, музикалните професии и предоставя на малчуганите възможност да попаднат в света на класиката по един различен и разчупен начин.

„Дивертименто“ се състои от четирима талантливи и обичащи децата хора на изкуството. Цигулката е поверена на Грациела Панайотова, която с днешна дата работи в състава на Симфоничния оркестър на БНР, а сред успехите й е камерен концерт в зала „Уайл“ в „Карнеги Хол“. В проекта, ролята на любимото на всички пиано, се изпълнява от Младен Тасков – активно концертиращ като солист и камерен изпълнител в България, Германия, Италия, Турция, Корея и Аржентина. Вдъхновяващото виолончело на „Дивертименто“ София Радилова е член на състава на Симфоничния оркестър на БНР и има опит в редица други проекти и формации. Водещът в проекта и любимец на малчуганите – Иглика Радилова се грижи за цялостното светоусещане и възприятие на децата към музиката по време на концерта. Тя  има дългогодишен опит в прилагането на специална методология за деца от предучилищна възраст като част от обучителния им процес.

„С радост стартираме този амбициозен проект и ни се иска  да направим класическата музика по-достъпна и желана от малките. Важно е и да накараме техните родители да ги възпитават в тази посока, защото именно тези деца са ще ни водят напред утре. Позитивният и интелектуален музикален подход е от изключително значение за тяхното бъдещо развитие,“ сподели София Радилова.

Програмата „Музиката и танците“е първата от цикъла, в която ще се демонстрира красотата от звука и историята на инструментите, ще бъдат представени различни класически и съвременни танци и как те се превръщат в музика за слушане. Танцовата програма е изградена върху композиции на Луиджи Бокерини, Йохан Щраус, Йоханес Брамс и др. На най-активно участващите деца ще се предоставят перкусионни инструменти и те ще могат да участват в интерактивния проект. Организаторите са подготвили и други изненади за всички присъстващи, като основната им цел е да привлекат повече деца към проекта, които нямат ежедневен досег с музиката.

Билети можете да закупите онлайн в мрежата на Eventim: http://www.eventim.bg/bg/bileti/da-si-govorim-za-muzikata-i-tancite-sofi-kino-blakova-397541/event.html

Advertisement
Continue Reading
Advertisement