Connect with us

Lifestyle

Стартира инициативата за дигитална карта на дърветата ЕдноДърво

Avatar

Публикувано

на

ЕдноДърво CTA

От средата на месец май страницата на ЕдноДърво ще заработи със своите интерактивни функционалности, за да може всеки желаещ гражданин или експерт да се включи в картирането на градските дървета през своя мобилен телефон или таблет. Отбелязването на дървета върху картата на София ще става през платформата ednodarvo.io, която е оптимизирана за удобно ползване през мобилни устройства. Зареждайки адреса в браузъра си, гражданите ще могат лесно и интуитивно да въвеждат информация и снимки за дърветата около себе си на картата, дори когато са на разходка или се прибират от работа.

Инициативата ще започне активно с няколко събития за масово картиране на дървета в почивните дни от 15 май до 13 юни, които ще се проведат в различни райони на града с участието на експерти по озеленяване, доброволци и граждани. Всяко събитие ще започва с кратко обучение от нашите зелени експерти, а най-активните участници ще получават награди. Данните, въведени от граждани, ще могат да бъдат верифицирани допълнително от експерти.

Следете страницана и социалните мрежи на ЕдноДърво, за да се запознаете с най-често срещаните видове в София и да научавате за предстоящите събития, акции и предизвикателства.

Continue Reading
Advertisement