Открийте ни и в

Култура

Стартира отворена покана за видео представяне на БГ артисти

Avatar

публикувано

на

Стартира отворена покана за видео представяне на БГ артисти 141

Програмата „Фокус България“ в един от най-значимите панаири за съвременно изкуство в Европа viennacontemporary обявява отворена покана под надслова “Open Call for Self Presentation” за участие в специална видео програма, която ще бъде показана на събитието от 24 до 27 септември 2015 г. във Виена. Поканата за участие е отправена към всички български автори, колективи и художествени организации. Те могат да представят себе си и своята работа в кратки видеа с продължителност до 90 секунди. Селекция от всички получени видео презентации ще бъде представена паралелно на изложбата „Вариофокус: художници“ в изложбеното пространство на „Фокус България” в Marx-Halle, Виена.

Целта на инициативата е да се представят различни гледни точки на български артисти за това какво е художникът днес, как се самовъзприема, в какво се състои неговата работа, как се вписва в света, който го заобикаля, какви са проблемите, които го вълнуват. Поканата е към всички български художници, колективи и художествени организации, които участват активно в българската художествена сцена. Желаещите да участват трябва да подготвят свое кратко видео представяне, не по-дълго от 90 секунди. Представянето може да включва тях самите, конкретна тяхна творба, изложба, цялостната работа или ателие. Видеата трябва да са своеобразна визитна картичка, но нямат ограничение за формата, стилистиката или техниката на видеото. Допустими са всякакъв вид монтаж, използване на анимация, слайдшоу и т.н.

Всеки, който проявява интерес да представи работата си на viennacontemporary, трябва да изпрати предложението си на адрес focusbulgaria@openarts.info до 31 август. Участниците ще бъдат селектирани от кураторите на „Фокус България” – Яра Бубнова, Весела Ножарова и Десислава Димова; Гауденц Б. Руф, както и представител  на организаторите в лицето на Веселина Сариева. Основният критерий при избора ще бъде максимално широко и разностранно представяне на българската художествена сцена. Пълният списък с всички видео представяния, включени в селекцията, ще бъде обявен в началото на септември. Подробна информация за кандидатстване по отворената покана е тук.

Реклама