Connect with us

Култура

Стивън Хокинг и дъщеря му разказват за Космоса в книга за деца

Avatar

Публикувано

на

george i nerazbivaemiyat kod cover

Гениалният физик проф. Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг се завръщат с нова междугалактическа история за Джордж и Ани в изданието „Джордж и неразбиваемият код“ (ИК „Сиела“). В тази четвърта книга за деца от поредицата на семейство Хокинг срещаме десетки научни факти, които ще накарат всяко дете да поиска да разбере повече – за квантовите компютри, за Болцмановите мозъци, дори за ДНК.

Не са много хората по света, които наистина  умеят да разказват увлекателно факти за Космоса и да обясняват разбираемо за деца научни теории, но Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг определено са сред тях. Доказателство за това е новата им съвместна книга от поредицата за Джордж: „Джордж и неразбиваемият код“.

След като търсиха съкровища в Космоса, караха лунен ровър и ни разказаха повече за черните дупки, героите на Стивън и Луси Хокинг се впускат в нови приключения. Този път Джордж и Ани ще трябва да се гмурнат в най-дълбоките дебри на научната фантастика, за да разберат на какво се дължат странните неща, които се случват напоследък. Банките раздават пари на улицата, в супермаркетите не се налага да си плащаш, а самолетите отказват да напуснат летищата. Изглежда сякаш най-сериозните и най-големи компютри на Земята са били хакнати до един. Този хаос налага незабавната намеса на Джордж и Ани, които се впускат в ново шеметно пътешествие из необятния Космос! Пътят им е осеян с приключения повече от всеки друг път, но това няма да спре двамата герои в опита им да разберат отговора на загадката. Както и на един мистериозен код, който може да унищожи света, какъвто го познаваме! Дали Джордж и Ани ще приключат новата си космическа мисия успешно предстои да разберем на страниците на забавната научна книга за деца „Джордж и неразбиваемият код“.

Книгата излиза на български с оригиналните илюстрации от английското издание. Включените приложения съдържат някои от най-новите теории във физиката, нови есета на самия професор Хокинг, както и многобройни цветни снимки от Космоса. Преводът е от английски език, дело на Христо Димитров.

Джордж и неразбиваемият код“ е четвъртата книга от поредицата на изтъкнатия учен Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг. Предишните три книги са „Тайният ключ на Джордж за Вселената“, „Джордж търси съкровища в Космоса“ и „Джордж и Големият взрив“. Всяко от четирите издания е подходящо както за деца, така и за всеки, който проявява интерес към черните дупки, Големия взрив, големия адронен колайдер и Космоса като цяло. И всичко това – описано от един от най-великите научни умове в историята и пресъздадено на разбираем език!

Advertisement

*

Continue Reading
Advertisement