Connect with us

Култура

Студенти подкрепят “Българската коледа” с книжен базар

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

В навечерието на коледните празници Студентски съвет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ организира Благотворителен книжен базар „Купи книга – подари надежда“ като събраните средства ще бъдат дарени на “Българската Коледа”.

В неделния ден, 11 декември, от 11:00 до 17:00 часа в Централно фоайе на СУ „Св. Климент Охридски“ всеки ще има възможност да донесете своите вече прочетени книги, както и да закупи нови такива. Книгите ще се продават на символични цени от 5 и 10 лева.

Организаторите от Студентския съвет отбелязват, че книги ще се приемат през целия ден, като няма ограничение на жанровете или езиците, на които са написани.

Събитието е част от поредицата инициативи на студентите от Алма матер, които отново приемат каузата да вдъхнат нов живот на книги с благотворителна кауза – “Българската Коледа”.  През пролетта на тази година младежите на Софийския университет успяха да съберат общо 31 659,73 лв. за Украйна в рамките на две издания на събитието „Купи книга в помощ за Украйна“.

Advertisement

Както тогава, така и сега по време на инициативата вратите на Софийския университет са широко отворени, а зад тях купища книги очакват нов притежател. Всеки желаещ да помогне има възможността да дари свои книги, които „да намерят нов дом“, или да си закупи книга на символична цена.

Линк към събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/680012426861884?ref=newsfeed

Continue Reading
Advertisement