Connect with us

Литература

СУИНГ, целувки и униформи

Avatar

Публикувано

на

Happy sailor kissing nurse in Times Square during impromptu VJ Day celebration following announcement of the Japanese surrender and the end of WWII.August 14 1945.© Time Inc. Alfred Eisenstaedt

Този петък The Smugglers Collective отново включват своята машина на времето, наречена SMUGGLERS SWING CLUB, за едно ново завладяващо пътешествие. На 7 ноември ще се върнем към златните години на суинга и ритъм&блуса, зората на рокенрола, a към края на вечерта ще навлезем с пълна сила в 21 век, когато electro swing-a е новата винтидж мания в цял свят.
Този път пътуването назад във времето има точна дестинация. За втори път в историята на парти поредицата SMUGGLERS SWING CLUB буквално ще ни върне в 1945г за едно Vintage Military събитие. 1945 е годината, в която след края на Втората Световна Война в Европа и Щатите са имали една единствена цел…да празнуват!! Годината, в която многобройните балове и партита са били изпълнени с все още много популярния суинг, весели униформени мъже и жени, щастливи хора, много танци и пищни декорации! Ще се опитаме да пресъздадем това усещане за свобода и щастие на предстоящото Smugglers Swing Club парти на 7 ноември в Mixtape 5. Зад пулта, разбира се, ще са DJ-те от The Smugglers Collective.
Отново ще бъде обърнато специално внимание на Swing танците, като по време на събитието гостите ще станат свидетели на зрелищни изпълнения на Lindy Hop и Charleston, вдъхновени от филми от 40те години.
SMUGGLERS SWING CLUB ще Ви посрещне с традиционния „Винтидж будоар“, където всички гости ще могат да се преобразят посредством ретро прически и грим, направени от професионалисти. Посетилите партито ще имат възможността да си направят винтидж фото сесия в оригинален ретро декор, вдъхновен от темата на събитието.
Организаторите обещават да преобразят клуба в истинска бална зала от средата на 40те години, с характерните за епохата декорации, костюми, светлини и военни атрибути. SMUGGLERS SWING CLUB: Vintage Military Edition приканва гостите си да се облекат тематично във войнишка или моряшка униформа, като медицински сестри, полицаи, стюардеси…. Разбира се, ще се допускат и цивилни!
Няма да се размине и без подаръци, за всички фенове и тези които все още не са се докоснали до тази емоция, но винаги с отворено съзнание приемат новите предизвикателства, лорд Самърсби раздава 3 двойни покани за събитието през специална игра във FB страницата на марката https://facebook.com/Somersby
Предстоящото изданиe на SMUGGLERS SWING CLUB отваря врати за всички омагьосани от музиката и естетиката на отминалото време на 7 ноември в клуб MIXTAPE 5 (бул. „България“ 1, в подлез „Галерия“). Началният час е 21:00, а стартът на винтидж-треската ще бъде даден в 22:00 часа. Входът е на цена от 10 лева, без предварителна продажба на билети.
За тези, който не са присъствали досега на събитие от поредицата, SMUGGLERS SWING CLUB представлява среща между вчера и днес, чието проявление в музикално отношение означава SWING срещу ELECTRO-SWING. По този начин са покрити всички разклонения на SWING и ROCK’N’ROLL музиката от 40-те години до днес, когато ELECTRO-SWING течението изживява своя възход. От феномен SMUGGLERS SWING CLUB се превърна в традиция. Партитата имат за цел да популяризират пред по-широка аудитория винтидж музиката, култура и начин на забавление, всичко това поднесено с модерен привкус. След като феновете на стила успяха вече да видят на живо някои от най-актуалните имена от суинг и електро суинг сцената, The Smugglers Collective са подготвили главозамайващи изненади и експлозивни концерти за следващите събития с марка SMUGGLERS SWING CLUB.

Continue Reading
Advertisement