Connect with us

Култура

Съдбата има чувство за хумор в остроумния трилър „Лъки“

Avatar

Публикувано

на

Романът на канадската писателка се превърна в истинска сензация, след като беше избран за книга на месеца от книжния клуб на Рийз Уидърспун. 

Какво бихте направили, ако имате печеливш билет от лотарията, но за да получите парите, трябва да жертвате свободата си?

Тази на пръв поглед невъзможна дилема стои в основата на сензационния трилър „Лъки“ от канадската писателка Мариса Стейпли, който се превърна в моментален New York Times бестселър и се нареди сред избраните четива от популярния книжен клуб на Рийз Уидърспун.

Пренасяме се сред светлините и изкушенията на невероятния Лас Вегас, където Мариса Стейпли дава старт на диво и изпълнено с предизвикателства пътешествие из света на най-чаровната измамница на света.

Нейното име е „Лъки“, но не е изключено да сте срещали някоя от десетките ѝ други самоличности. И тя има 400 милиона причини да се опита да избяга от миналото си.

Advertisement

Лъки Армстронг е красива, силна, остроумна, талантлива… и се е забъркала в най-голямата каша на живота си. Току-що е извършила най-сериозния обир в кариерата си на измамница (която е завидно дълга за годините ѝ) и е готова още веднъж да „изхвърли“ поредната си самоличност в коша на някоя бензиностанция.

Всичко върви точно по плана, който Лъки и приятелят ѝ и партньор в кражбите внимателно са изградили. План, който ще ги осигури за цял живот и ще им позволи да заживеят в охолство.

За нещастие (или за щастие) обаче, радарът на младата жена да се забърква с най-неподходящите мъже и този път не ѝ изневерява и тя се оказва сама за пръв път през живота си – без баща си и без токсичното си гадже (или двамата мъже, които са я научили на всички тънкости от изкуството на измамата).

И понеже съдбата си знае своето и няма как допълнително да не обърка нещата, Лъки се оказва притежател на печеливш лотариен билет, който може да ѝ донесе близо 400 милиона печалба. И много години в затвора, ако се опита да си я получи.

Сега Лъки е изправена пред най-виртуозното предизвикателство на живота си – да осребри своя златен билет, но и да се изплъзне на властите. А междувременно изкусната измамница ще трябва да намери начин да се изправи и срещу собствените си демони от миналото… преди късметът ѝ да ѝ изневери изцяло.

Advertisement

С оригинален сюжет, смела, но уязвима героиня, взела повече от достатъчно грешни решения през живота си, множество обрати и изненадващи разкрития, „Лъки“ от Мариса Стейпли е нестандартен и остроумен роман за честността и прошката, вината и изкуплението и смелостта да предприемеш промяна към по-добър живот.

Continue Reading
Advertisement