Connect with us

Кино

Съзвестие от БГ актьори в In the Palace International Short Film Festival

Avatar

Публикувано

на

Father time still scaled

Най-големият фестивал за късометражно кино в района, и единствен по рода си в страната ще се проведе между 15-22 септември във Фестивален Комплекс Варна.

Истинско съзвездие от български актьори ще гледаме в тазгодишното издание на IN THE PALACE International Short Film Festival. Фестивалът за късометражно кино ще се проведе за 17-и път. В състезателната програма за най-добър български филм ще се борят 3 анимационни и 4 игрални филми – „Среща“, на режисьора Мартин Илиев, „Нощна смяна“ на тандема Йордан Петков и Еди Шварц, „Заедно без теб“ на Димитрис Георгиев и „Батут“ на Петя Иванова. Четирите заглавия залагат на утвърдени български актьори, които доказва професионалния подход на гилдията към жанра. Сред актьорите, ще видим на екран са: Христо ПетковСтоян Дойчев, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Николай Урумов, Иван Бърнев покойният вече Йосиф Шамли и много други.

В категорията за студентски филм ще се борят 28 филма, от които и два български. Те отново залагат на популярни имена. Филмът „Ореол“ е с участието на Валентин Ганев, Ева Тепавичарова и Иван Савов, а във филма „Любов на различни теми“ ще видим Бойко КръстановВесела Бабинова и Севир Иванов.

Освен това, зрителите във Варна ще могат да гледат български късометражни филми в програмата „Ново българско кино“, в която ще бъдат показани 19 филма, отново с участието на добре познати актьори като Йоана Темелкова, Мартин Гяуров, Свежен Младенов, Йоана Буковска, Даниел Рашев и Китодар Тодоров.

„Изключително сме доволни от силните заявки на български филми и най-вече на развитието на късометражното кино у нас. Срещите на актьорите с публиката ще се случват на специални сесии, като част от тях ще излъчваме в дигиталните канали на NOVA, които тази година ни подкрепят.  Зрителите във Варна ще могат да се насладят на качествено кино от България и целия свят“, споделя Цанко Василев, директор на фестивала.

IN THE PALACE International Short Film Festival от 15 до 22 септември във Фестивален и конгресен център – Варна. 

Advertisement

Фестивалът се провежда с медийната подкрепа на NOVA!

С по един лев от всеки продаден билет на фестивала се генерира фонд за финансирането на нови късометражени филми.

Билети тук: http://bit.ly/IN-THE-PALACE-ISFF-17

Continue Reading
Advertisement