Открийте ни и в

Култура

Съкровища с Бетани Хюз – екзотичен тур с Viasat History

Avatar

публикувано

на

Съкровища с Бетани Хюз - екзотичен тур с Viasat History 145

снимка: Viasat History

Харизматичната историчка посещава Гърция, Гибралтар, Малта, Истанбул, Средиземноморски острови и Арабия 

През април по Viasat History дебютира пленителна нова поредица в шест части – „Съкровища с Бетани Хюз“. Известната историчка ще повдигне завесата към забележителни постижения на цивилизацията докато проследява историята на човечеството. Премиерата е ексклузивна за региона на Централна и източна Европа – на 10 април в 21:00 часа.

Благодарение на предоставения й ексклузивен достъп, най-чаровната водеща на най-добрия канал за история на стария континент посещава останки от кораби, храмове, дворци, подземни лабиринти и разкопки в Гърция, Гибралтар, Малта и други средиземноморски острови, включително Делос и Иския. Бетани посещава и Истанбул преди да отпътува нататък към пясъците на Арабия.

В опит да се възстанови от травмите на пандемията и за да се подготви за поредицата, Бетани вдига телефона и се обажда на приятели в целия регион, за да види по какво работят и какво биха искали да споделят. Много от тях я канят да изследва новите им открития и й дават рядък, почти невероятен достъп до значими и изненадващи места. Отзивчивостта им е вдъхновяваща, а резултатът е уловен в тази чаровна нова поредица.

Въпреки пандемията, Бетани и екипът й предприемат това пътуване на безпрецедентен достъп до разкопки, като разкриват – понякога буквално на живо – някои от най-скорошните открития. Сред забележителните акценти са райският остров Малта на кралица Елизабет II, учудващо скорошното неандерталско минало на Гибралтар, разкопките на живо в Гърция на двореца на Александър Велики и неочаквани италиански романтични убежища.

Епизод 1: Гърция е дом на епични човешки истории и родно място на удивителна култура, която е променила света; Бетани започва своето пътуване от Атина и пътува до Нафплио, Спарта, Егея и Олимпия.

Епизод 2: Бетани открива защо Малта е културен център, притежаващ някои от най-ценните съкровища в света; това е остров, където цивилизации от всички краища на Земята са се срещали и смесвали.

Епизод 3: Малко места имат толкова голямо влияние спрямо размера си като малката британска отвъдморска територия Гибралтар; Бетани изследва пещерите ѝ, Гарнизонната библиотека и подземните градини за отдих…

Съкровища с Бетани Хюз - екзотичен тур с Viasat History 146

снимка: Viasat History

„Съкровища с Бетани Хюз“ е възможност да пътувате по най-живописния начин докато си седите на дивана – от 10 април по Viasat History – всяка неделя от 21:00 часа. 

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG.