Connect with us

Кино

Тадж Махал, древни суперструктури и най-странни предмети по VIASAT HISTORY

Avatar

Публикувано

на

снимка: © ZDF

Тадж Махал – синоним на красота, паметник-чудо на инженерството и архитектурен шедьовър – дори и за съвременния свят. На 4 юли от 22:00 часа Viasat History ще представи дългоочаквания епизод за може би най-популярната сграда в Индия от поредицата „Древни суперструктури“. Епизодите на документалния сериал, които ни запознават отблизо с Лувъра, Ангкор Ват и Света София също могат да бъдат проследени през юли – всеки вторник от 22:00 часа.

Втори сезон на „Най-странните предмети“ – всеки  четвъртък от 22:00 часа – пък ще ни представи – освен всичко друго: на викторианско устройство, което лекува болести чрез електрошок; прокълнато гърне с пиле; древна южноамериканска маска, оцветена с човешка кръв; най-старата съществуваща карта на света. От 6 юли по Viasat History.

Древни суперструктури: Тадж Махал

Вторник 4 юли в 22:00 ч.

Advertisement

Това е изследване на строителните техники и историята на индийския Тадж Махал; синоним на красота, паметникът е чудо на инженерството – и за съвременния свят – и е също архитектурен шедьовър. Чрез сканиране на постройката и нейната околност в различен мащаб – от сателитен до молекулярен – изследователите могат да разучат тази сграда както никога досега, разкривайки строителните методи, гениалното инженерство и мистериите в сърцето на този емблематичен паметник.

Най-странните предмети –Сезон: 2

Премиера от четвъртък 6 юли в 22:00 ч.

През втория сезон разглеждаме изцяло нова поредица от мистериозни исторически обекти и откриваме истинската им цел; изследваме, наред с други, произхода на викторианско устройство, което лекува болести чрез електрошок, прокълнато гърне с пиле, древна южноамериканска маска, оцветена с човешка кръв, най-старата съществуваща карта на света и машина, която може да разчете вашата личност.

Advertisement

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG & YouTube канал Viasat World Bulgaria

Continue Reading
Advertisement