Открийте ни и в

Музика

Тазгодишното издание на Аполония залага на нов младежки облик

Avatar

публикувано

на

Тазгодишното издание на Аполония залага на нов младежки облик 141

Златният билет за достъп до всички събития на фестивала вече е в продажба

С напълно обновената си програма 34-тото издание на Празници на изкуствата Аполония ще заложи на нов облик и ще представи работата както на младите таланти в областта на изкуството, така и творчеството на утвърдени и добре познати артисти. Тази година Аполoния ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол и за пореден път ще покаже най-открояващите се постижения на българските творци през изминалата година. Златният билет, предоставящ достъп до всички събития на фестивала, вече е в продажба. Цената на ексклузивните пропуски е 400 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim /http://www.eventim.bg/bg/bileti/zlaten-bilet-apoloni-2018-sozopol-492206/event.html/. Златният билет може да бъде открит и на място след 27 август 2018 г.

Тазгодишното издание на Аполония ще бъде открито с концерт на Младежка филхармония „София“ при НМУ „Любомир Пипков“ с диригент Георги Патриков. Солистка ще бъде цигуларката Лия Петрова, носителка на първа награда от престижния конкурс за цигулари „Карл Нилсен“ в Дания през 2016 г. Концертът се осъществява със съдействието на Международно сдружение „Духовно огледало“ по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Jeremy, Preyah Live Band & Dayo, Funky Miracle и групата „BG Vintage“ на студенти от Националната музикална академия са сред изненадите за младата аудитория на фестивала, която тази година ще има възможността да види изкуството с нови очи, благодарение на пъстрата програма от фънк, джаз, поп и рок. Класът от НАТФИЗ на известния актьор и професор Атанас Атанасов също ще се изяви с новата и нестандартна постановка Papas in Motion, която набира все по-голяма популярност сред младите любители на театъра.

На сцената на Амфитеатър „Аполония“ ще се изявят обичани изпълнители като Белослава, Милица Гладнишка и Хилда Казасян, но с изцяло обновени програми, включващи интересен и нестандартен микс от стилове и визии.