Connect with us

Lifestyle

Тази неделя децата във Варна ще правят кукли в Kaufland – Трошево

Avatar

Публикувано

на

Kaufland Varna Theatre

Събитието започва в 11:00 часа в детската зона на хипермаркета и е безплатно

Инициативите за деца във Варна на Kaufland продължават и през този месец. Тази неделя, 11 февруари, ритейлърът организира следващата творческа работилница във филиала си във варненския кв. „Трошево“. Събитието е безплатно и ще започне в 11:00 часа в зоната за преживявания за цялото семейство.

Тази седмица темата на работилницата е „Да си направим птица“. С помощта на актьорите от Държавен куклен театър – Варна, децата ще  имат възможност да направят кукла от импровизирани материали, която след това ще могат да запазят за игра вкъщи. Артистите от театъра предварително подготвят материали и украсяват заедно с децата според техните идеи и желания. Темата на всяка работилница е различна, за да могат децата да усвояват нови умения всеки път. Събитието е подходящо за деца над 3-годишна възраст.

Съвместната инициатива на Kaufland и Държавен куклен театър – Варна се провежда за втора поредна година и ще продължи до 31-и март. През седмица се редуват детски театрални постановки и приложни занимания, които са напълно безплатни. До края на март най-малките посетители на Kaufland-Трошево ще могат да гледат едни от любимите на всички деца заглавия като „Лакома мецана“, „Горските певци“, „Трите феи“ и „Слънчева полянка“.

Партньорството с театралната институция е поредното значимо социално мероприятие, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. То предоставя възможност на децата и техните семейства да се потопят в света на театралното изкуство. Представленията и работилниците по приложни занимания са съпроводени от много музика и песни, добро настроение и креативност.

Advertisement

Хипермаркетът на Kaufland в кв. „Трошево“ разполага с най-голямата за веригата в България зона  за хранене и уникална вертикална детска площадка, която предлага на малките посетители различни видове игри и забавления – пързалка, стена, въжета и мрежи за катерене, въжени препятствия и др. Изграждането на тези съоръжения засвидетелстват, че Kaufland е компания, която цени и развива местните бизнеси и общности. Неслучайно, това е мястото, на което се провеждат неделните детски забавления. Вътрешната площадка е на разположение на децата целогодишно, а през зимните месеци най-голямата търговска верига в България прави комплимент към своите посетители с безплатните постановки до края на месец март, които през седмица ще се редуват и с полезни приложни занимания. 

Continue Reading
Advertisement