Connect with us

Събития

Тази неделя: „ЧУДО С КРИЛЕ“ и творческа работилница за отпечатъци

Avatar

Публикувано

на

Вижте, вижте!!! Погледнете нагоре към небето! Какво е това чудо? …. с криле?!

Създателите на трилогията „Приключения с кораб“ ще представят „Чудо с криле“ – третото куклено представление с музика на живо и творческа работилничка от приключенската поредица за трима чудати приятели, тръгнали на пътешествие към непознати земи.

През последните четири години артистите Маргарита Петрова (актриса и драматург), Здравка Кантарева (сценограф), Милена Великова (пианист и композитор) и Сиана Атанасова (композитор) създават пътуващи куклени представления, които споделят с деца и родители от различни населени места. На 22.01.2023 г. от 11 ч. във Фондация „Пространства“ (ул. „Цветна градина“ 33) те ще споделят тайните по създаването на трите представления от трилогията –  „Роден под щастлива звезда“, „Островът на изненадите“ и „Чудо с криле“.

“Чудо с криле” е кулминация на трилогията от приключенски спектакли, които дават пример на децата за сътрудничество, постоянство в постигане на целите, добронамереност и търпение един към друг. Следвайки своите мечти, тримата герои от куклените спектакли с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ и „Островът на изненадите“ се впускат в поредното приключение на чудатия и все още непознат за тях Остров на изненадите. Заедно те откриват свят на интересни предизвикателства, където страховете се преодоляват със смелостта на сърцето, а трудностите със силата на приятелството.

След представянето на „Чудо с криле“, сценографът на трилогията „Приключения с кораб“ – Здравка Кантарева, ще разкрие пред зрителите една от техниките, с които е създаден декора за спектаклите. Това ще се случи в станалата „запазена марка“ на артистичния екип творческа работилница. Всяко от трите представления има своя уникална тематична творческа работилница, разкриваща на деца и родители вълшебна техника, с която са създадени декорът и куклите. Третата от тях е „Работилница за отпечатъци“, в която всеки желаещ и любопитен зрител може да създаде своя собствена картина чрез специалната техника.

Advertisement

Facebook събития: „Чудо с криле“ и творческа работилница за отпечатъци | Facebook

Поради ограничения брой места, препоръчваме да запазите своето място чрез съобщение до „Приключения с кораб“.

Проект „Чудо с криле “ се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и партньорството на Фондация „Пространства“.

Дата: 22.01.2023 г. (неделя)
Час: 11:00 ч.
Място: Фондация „Пространства“ (гр. София, ул. „Цветна градина“ 33)

Вход: свободен със записване

Advertisement
Continue Reading
Advertisement