Открийте ни и в

Lifestyle

Тази седмица започва рекламният фестивал ФАРА в Пловдив

MIKA

публикувано

на

В четвъртък тази седмица започва седемнадесетото издание на най-голямото рекламно събитие в България – фестивалът на Българска асоциация на комуникационните агенцииФАРА, което за първи път ще се проведе в бъдещата Европейска столица на културата – Пловдив. Темата на Фестивала тази година е Трансформация, а концепцията и креативната кампания са дело на Ogilvy Sofia. Tрансформaция се случва на всички нива в събитието – в локацията, формата и предназначението му, което вече е да образова, информира и вдъхновява по-широка публика с интерес в сферата на комуникационния бизнес.

Фестивалът започва в четвъртък с журиране на категориите, които са отворени за присъствие на всички акредитирани. Тази година във Фестивала има 34 заявки в категория “ТВ реклама и кинореклама”, 16 в категория “Други филмови форми”, 8 в “Радио реклама”, 10 за “Прес реклама”, 17 в “Out of Home, външна и вътрешна реклама и 16 – в категория “Ambient”. За “Корпоративна и бранд идентичност” се борят 11 заявки, 14 – за “Опаковки и етикети”, 39 – за оспорваната категория “Art Direction” и 15 – за “Рекламен текст”. 10 са кандидатурите за “Уебсайтове, микросайтове и мобилни приложения”, 9 – за “Онлайн реклама”, 8 – за “Социални медии”, 16 – за “Интерактивна кампания”. За “Събития” има 8 кандидатури, за “One-to-one Communication” са 27, за “Комуникационна кампания” – 24, за “Иновативно използване на традиционни медии” – 22, а за “Иновативно използване на дигитални медии” – 13. 6 са проектите, които си успорват наградите за “Нови комуникационни канали”, 11 за “Дигитална кампания” и 14 – за “Медийна кампания”. На мястото на събитието в Културен дом “Борис Христов” в Пловдив от 15 до 17 септември ще бъде  представена и изложба на рекламните проекти, участващи в конкурса.

След журирането в четвъртък, следва откриващото парти на БАКА и Smirnoff в Капана, където се случва и първата Нощ на Рекламоядите под Тепетата, която ще предложи на присъстващите прожекции на интригуващи, шокиращи и смешни реклами, които показват страстта, креативността и трендовете в света на рекламата. В Пловдив ще бъде премиерата за България на част от Реколта 2016 на Рекламоядите от селекцията на Жан Мари Бурсико. Събитието е част от глобална инициатива, която събира публика от ентусиасти и професионалисти в сферата на комуникациите и медиите по целия свят, за да се наслаждават на рекламата, като форма на изкуство.

В петък (16 септември) ФАРА продължава с основния акцент в програмата на Фестивала – семинарната програма, в която участват четирима топ международни експерти от различни сфери на комуникационния бизнес: дългогодишният фотограф на Benetton Оliviero Toscani, футуристът и автор на Тhe Independent Hamish McRae, бившият бранд директор на фестивала Cannes Lions Senta Slingerland и Lucas Conte – глобален стратегически планьор на Saatchi & Saatchi, който печели общо 9 награди на Cannes Lions 2015 с кампанията си #HIVHEROES. Вечерта в петък е посветена на #WTF Party на OLX във Виенския павилион на Панаирното градче.

В събота от 20 часа в предстои награждаването на победителите в седемнадесетото издание на рекламния фестивал. Веднага след това започва и закриващото парти на фестивала, с подкрепата на bTV и специалния гост диджей – Matt Jones. Kaто настоящ резидент диджей в един от най-известните клубове на Сен Тропе – Nikki Beach, той смесва някои от най-известните имена на световната електронна сцена в момента и гостува в най-големите клубове по света.

Фестивалът предлага два вида акредитации – пас само за семинарната част, отворена за по-широка публика и пропуск за целия фестивал, който включва и покана за гала церемонията и закриващото парти в съботната вечер.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък

Горещо