Connect with us

Lifestyle

Тази седмица започва рекламният фестивал ФАРА в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

FARA 2016

В четвъртък тази седмица започва седемнадесетото издание на най-голямото рекламно събитие в България – фестивалът на Българска асоциация на комуникационните агенцииФАРА, което за първи път ще се проведе в бъдещата Европейска столица на културата – Пловдив. Темата на Фестивала тази година е Трансформация, а концепцията и креативната кампания са дело на Ogilvy Sofia. Tрансформaция се случва на всички нива в събитието – в локацията, формата и предназначението му, което вече е да образова, информира и вдъхновява по-широка публика с интерес в сферата на комуникационния бизнес.

Фестивалът започва в четвъртък с журиране на категориите, които са отворени за присъствие на всички акредитирани. Тази година във Фестивала има 34 заявки в категория “ТВ реклама и кинореклама”, 16 в категория “Други филмови форми”, 8 в “Радио реклама”, 10 за “Прес реклама”, 17 в “Out of Home, външна и вътрешна реклама и 16 – в категория “Ambient”. За “Корпоративна и бранд идентичност” се борят 11 заявки, 14 – за “Опаковки и етикети”, 39 – за оспорваната категория “Art Direction” и 15 – за “Рекламен текст”. 10 са кандидатурите за “Уебсайтове, микросайтове и мобилни приложения”, 9 – за “Онлайн реклама”, 8 – за “Социални медии”, 16 – за “Интерактивна кампания”. За “Събития” има 8 кандидатури, за “One-to-one Communication” са 27, за “Комуникационна кампания” – 24, за “Иновативно използване на традиционни медии” – 22, а за “Иновативно използване на дигитални медии” – 13. 6 са проектите, които си успорват наградите за “Нови комуникационни канали”, 11 за “Дигитална кампания” и 14 – за “Медийна кампания”. На мястото на събитието в Културен дом “Борис Христов” в Пловдив от 15 до 17 септември ще бъде  представена и изложба на рекламните проекти, участващи в конкурса.

След журирането в четвъртък, следва откриващото парти на БАКА и Smirnoff в Капана, където се случва и първата Нощ на Рекламоядите под Тепетата, която ще предложи на присъстващите прожекции на интригуващи, шокиращи и смешни реклами, които показват страстта, креативността и трендовете в света на рекламата. В Пловдив ще бъде премиерата за България на част от Реколта 2016 на Рекламоядите от селекцията на Жан Мари Бурсико. Събитието е част от глобална инициатива, която събира публика от ентусиасти и професионалисти в сферата на комуникациите и медиите по целия свят, за да се наслаждават на рекламата, като форма на изкуство.

В петък (16 септември) ФАРА продължава с основния акцент в програмата на Фестивала – семинарната програма, в която участват четирима топ международни експерти от различни сфери на комуникационния бизнес: дългогодишният фотограф на Benetton Оliviero Toscani, футуристът и автор на Тhe Independent Hamish McRae, бившият бранд директор на фестивала Cannes Lions Senta Slingerland и Lucas Conte – глобален стратегически планьор на Saatchi & Saatchi, който печели общо 9 награди на Cannes Lions 2015 с кампанията си #HIVHEROES. Вечерта в петък е посветена на #WTF Party на OLX във Виенския павилион на Панаирното градче.

В събота от 20 часа в предстои награждаването на победителите в седемнадесетото издание на рекламния фестивал. Веднага след това започва и закриващото парти на фестивала, с подкрепата на bTV и специалния гост диджей – Matt Jones. Kaто настоящ резидент диджей в един от най-известните клубове на Сен Тропе – Nikki Beach, той смесва някои от най-известните имена на световната електронна сцена в момента и гостува в най-големите клубове по света.

Advertisement

Фестивалът предлага два вида акредитации – пас само за семинарната част, отворена за по-широка публика и пропуск за целия фестивал, който включва и покана за гала церемонията и закриващото парти в съботната вечер.

Continue Reading
Advertisement