Connect with us

Кино

Тайните на келтския гроб и заблудите на Втората световна война по VIASAT HISTORY

Avatar

Публикувано

на

снимка: © Abacus

„Дивият запад“ на Римската империя. Един от най-кървавите периоди в историята – римското нашествие в Британия и бунта на кралица Будика. Проследете разкопките и вижте артефактите от гроба на келтски воин, погребан в богато украсена колесница в „Тайните на келтския гроб“от 5 февруари в 22:00 часа по Viasat History.

От 20 февруари в същия час пък ставаме свидетели на пропагандни кампании за дезинформация, дръзки шпионски действия и създаване на измислени армии. „Заблуди по време на Втората световна война“ проследява шест години на конфликт, като използва изобилие от архивни кадри и интервюта с експерти, за да изследва изумителните истории за уловки и тайни операции. Това е хронологична поредица от четири части, която съчетава истории за заблудите и контрамерките със смъртоносен ефект, използвани и от двете страни във Втората световна война.

Тайните на келтския гроб

Събота 5 февруари в 22:00 ч.

Advertisement

Мистериозни древни предмети са открити в уелска овцеферма, предизвиквайки голямо археологическо проучване; когато археологическият екип започва да копае, се разкрива гроба на келтски воин, погребан в богато украсена колесница. Той е датиран от един от най-кървавите периоди в историята – римското нашествие в Британия и бунта на кралица Будика.

В долната част на мястото на погребението екипът се натъква на отдавна забравен хълм-крепост; проследете научните методи, използвани при разкопките на този 2000-годишен обект, вижте артефактите от желязната епоха там, върнати към живота, и открийте забележителната и изпълнена с насилие история на съпротивителната война в „Дивия запад“ на Римската империя.

Заблуди по време на Втората световна война

Премиера от понеделник 20 февруари в 22:00 ч.

Advertisement

Това е хронологична поредица от четири части, която съчетава истории за заблудата и контрамерките със смъртоносен ефект, използвани от и двете страни във Втората световна война. Проследявайки шест години на конфликт, този сериал използва изобилие от архивни кадри и интервюта с експерти, за да изследва изумителните истории за уловки и тайни операции; свидетели сме на пропагандни кампании за дезинформация, дръзки шпионски действия и създаване на измислени армии. Анализираме различни военни операции и хвърляме поглед върху мъжете и жените, успели да заблудят цели правителства и армии.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. 

Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG

Continue Reading
Advertisement