Connect with us

Култура

„Тайните на Тоскана“ – емоционална история на фона на живописна италианска провинция

Avatar

Публикувано

на

Анджела Печ пише красива приказка за любов, загуба и надежда

Как романтиката на италианската провинция се съчетава с ужасите на Втората световна война? На този въпрос отговаря британската писателка Анджела Печ в книгата си „Тайните на Тоскана“, която излиза на българския пазар на 16 август с логото на издателство „Кръг“, в превода на Ивелина Минчева-Бобадова и с красивата корица на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Романът разказва за нежна любовна история и една дълго пазена тайна на фона на приказните пейзажи на Италия.

33-годишната Анна наследява от покойната си майка Инес очукана стара кутия с дневници от нейната младост и обещание, че вътре се крие истината за голяма тайна от миналото й. Италианските корени на Инес отвеждат Анна от Лондон в тосканската провинция, където тя се надява да открие повече за миналото на майка си.

В превода на дневниците от италиански й помага привлекателният Франческо. По време на престоя й в малкото тосканско селце, двамата се опитват да сглобят парченцата минало, с което разполагат, за да стигнат до истината. А пред погледа им бавно изплува образа на младата Инес Сантини – пламенна девойка със смело сърце, която не се колебае да помага на Италианската съпротива по време на нацистката окупация. Докато се грижи за ранените свои другари в планинския лагер, Инес се влюбва в млад британски военнопленник. Дали мечтите й да се оженят и заминат за Англия ще се осъществят? И на каква цена?

Advertisement

В тази малка общност в Тоскана някои военновременни тайни никога не са били предназначени да бъдат разкрити…

„Сюжетът на тази книга е вдъхновен до голяма степен от удивителната ми свекърва – Джузепина Мичели, която се влюбва в капитан Хорас Печ от Кралската артилерия на Английската армия, когато двамата се срещат в Урбино на 13 октомври 1944 година.“ – споделя авторката.

Анджела Печ създава очарователна и емоционална история, вдъхновена от истински събития, за това как трагичните последици от войната отекват през поколенията и как любовта може да ни преведе дори през най-мрачните времена.

Continue Reading
Advertisement