Открийте ни и в

Общество

Танцовият спектакъл „Пътят” се завръща с второ издание

MIKA

публикувано

на

Школа по танци Veronique, с гордост представя продължението на авторския спектакъл „Пътят”, който се завръща с едно ново изпълнение, което има за цел да ви покаже още една възможност за промяна. Често правим грешки, губим своята посока и се лутаме по кривата на безкрайността от съмнения, мисли и чувства. Какво ще изгубим или какво ще спечелим, въпроси чиито отговори не знаем. Понякога всичко изглежда така сложно и трудно, почти непреодолимо, а от другата страна стоят всички наши мечти, желания и копнежи. Искаш да ги стигнеш, да подадеш ръка, за да усетиш…

Искаш повече, защото вярваш че си тук, за да постигнеш много. А знаеш ли, всичко това е точно там. Дели те една секунда разстояние от най-голямата ти мечта, една секунда решителност, която може да преобърне живота ти. Можеш да бъдеш изцяло нов човек само тогава, когато сам се предизвикаш. Когато стиснеш със зъби, когато се противопоставиш, когато знаеш че няма какво да те спре дори и да паднеш. Тази една секунда разстояние зависи единствено от теб. Ще я преодолееш ли?

Искаш да викаш- ВИКАЙ! Искаш да бъдеш по-силен- СТАНИ и се покажи!
Искаш ли да бъдеш повече?
Защото ако отговорът ти е ДА, то тогава си готов да поемеш по пътя към решителността.

В „Пътят 2” ще имаш възможност да видиш как падат границите, как човек събира своята сила и пречупва всички съмнения в себе си. Ще видиш началото, ще усетиш борбата, ще се вдъхновиш от любовта, ще последваш сърцето си, защото нашият път- не спира.

Дата: 23 ноември 2017
Час: 19:30 часа
Място: кино – театър Освобождение (бул. Княгиня Мария Луиза 106)
Билети: 10 лв.
Билети може да закупите:
В залата на Школа по танци VeroniQue
Онлайн билети в сайта на: www.ticketportal.bg
В мрежата на: Бензиностанции OMV, Магазини Пикадили, Книжарници Booktrading и Office 1 Superstore
В деня на представлението на място в театър Освобождение.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Общество

8m/s с нов сингъл

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Metalcore/hardcore формацията 8 M/S представи своят нов сингъл. Песента идва седмица след като групата обяви своя нов вокалист.
Парчето носи името “LEECH” и е част от предстоящия сплит на групата със софийската beatdown група NEVER PREY.

Продължете понататък

Горещо