Открийте ни и в

Общество

„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София.

публикувано

на

„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София. 137

“Сън в лятна нощ”, снимка: ПР

„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София. Университетски театър на Нов български университет подготви три представления, които ще се играят на живо през януари, 2021 г.

Новият „театрален полет“ на младите актьори на НБУ стартира на 13 януари с танцовия спектакъл „Втора кожа“ под режисурата на Александра Драгова. Ще разпознаем ли страховете си? Коя е променящата ни същност по пътя към себепознанието? Въпроси, които Александра Драгова и участниците в нейния спектакъл задават за размисъл на публиката.

Нестандартен и бунтарски прочит на класическа пиеса предлага на 25 януари спектакъла „Чайка, Чайки…Чайките“. Под режисурата на доц. Възкресия Вихърова и доц. д-р Ася Иванова пиесата на А.П.Чехов „Чайка“ се трансформира в модерен театър, вдъхновен от енергията на Робърт Брустийн и книгата му „Театърът на бунта“.

На 29 януари в магичната галактика на Шекспир ще се състои със спектакъла „Сън в лятна нощ“ под режисурата на Елена Панайотова. Студентите по актьорско майсторство в НБУ влизат в ролите на четирима нещастно влюбени, лутащи се из гората в нощта на лятното равноденствие. Пиесата преоткрива всички възможни форми на любовта и вълнува до днес фантазията и въображението.

Домакин на „Театрална совалка 2021“ ще бъде Национален студентски дом, а всички представления са с начален час 19:00 ч.

По време на спектаклите ще се спазват всички епидемиологични мерки, а капацитетът на залата ще бъде запълнен на 30%.

Билети могат да бъдат закупени онлайн през платформата URBO.

Повече информация за театралните полети и инициативи на театъра на НБУ може да научите от Фейсбук страницата на Университетски театър НБУ – https://www.facebook.com/University.Theater.NBU