Connect with us

Събития

Театрално денонощие в сърцето на София

Avatar

Публикувано

на

Алма Алтер и 4хС се завръщат към традиционния си театрален маратон след двегодишно прекъсване заради епидемията. Все още можете да се запишете 

24-часов нонстоп театрален маратон ще се проведе на 25-ти и 26-ти март 2023 г. в театър-лаборатория Алма Алтер (Ректората на Софийския университет). След като две години събитието бе отменено заради Ковид ситуацията, сега то се завръща с пълна сила за своето юбилейно двадесето издание. Формата за записване все още е отворена и можете да я намерите в края на публикацията.

Целта на този социален експеримент е проверка на постпандемичните социални връзки, психическата и физическата устойчивост на младежите във времена на социални, икономически и политически кризи. Философията на организаторите е, че пътят на изкуството е правилният и само той може да ни спаси от деструктивните процеси в съвременното общество.

В рамките на едно денонощие 100 човека ще споделят едно театрално пространство, 10 представления, множество дискусии, случвания и игри. От 10 ч. на 25-ти март до 10 ч. на 26-ти март, в навечерието на Международния ден на театъра, ще имате възможност да се потопите изцяло в обстановката на неконвенционалния театър и извън сценичните му проявления.

„Ще имаме възможността да надникнем в живота на великите Мария и Пиер Кюри, да пеем с „Гаврошовци и котета разбойници“ – мюзикълът, създаден върху творчеството на Гео и Леда Милеви, ще ни постави пред въпроса: „С какви мечти е осеян пътят към звездите?“, ще танцуваме в Арабската нощ и за всички ще има „торти, пасти, целувки“ и още много изненади. Очакваме Ви!“ – споделя Дара Хаджийска, координатор на Маратона.

Advertisement

Представленията, включени в програмата на Маратона са:

  1. Реквием за най-прекрасното приключение в историята на човечеството
  2. Стефан Стамболов – часът на моето убийство
  3. Гаврошовци и котета-разбойници
  4. Шоуто на Алма Алтер
  5. Аладин
  6. Ричард, кой Ричард
  7. Когато няма апетит за череши
  8. Сирано дьо Бержерак
  9. Орфей или върни се в своя ад, човече
  10. ИЗНЕНАДА – представление, което ще бъде изцяло създадено на място от всички участници

Програмата изненадва с жанрово и тематично многообразие, а участието ще ви струва цяло безсънно денонощие без ДДС.

Не пропускайте да се запишете за участие тук: https://forms.gle/qWdewUtgcaKmW8XG7

В основата на събитието е театър студио 4хС. Партньори в организирането са театър-лаборатория „Алма Алтер“ и Софийският университет.  Проектът се осъществява с подкрепата на Европейски корпус за солидарност.

Continue Reading
Advertisement