Открийте ни и в

Култура

Театърът на НБУ отбелязва юбилей със серия от онлайн представления

Avatar

публикувано

на

Театърът на НБУ отбелязва юбилей със серия от онлайн представления 149

снимка: ПР

Университетски театър на Нов български университет отбелязва 10-годишен юбилей със серия от онлайн представления и инициатива за учредяване на стипендиантски фонд на името на проф. Васил Димитров в подкрепа на студенти.

Онлайн театралната инициатива стартира навръх Студентския празник – 8 декември. Някои от най-добрите постановки на Театъра на НБУ ще бъдат качени в платформата URBO и ще могат да се гледат всеки вторник.

Представленията ще са безплатни, а зрителите ще могат да направят дарение чрез билет за подкрепа на стойност 1, 5 или 10 лв. Събраните средства ще бъдат вложени в създаването на стипендиантски фонд за подкрепа на студенти от програма „Театър“.

Реклама
Театърът на НБУ отбелязва юбилей със серия от онлайн представления 150

Фондът ще бъде учреден на името на проф. Васил Димитров, дългогодишен преподавател и Почетен професор на Нов български университет. Проф. Димитров е един от най-обичаните преподаватели в програма „Театър“, a подкрепата му към студентите в годините е безгранична.

На 8 декември, (вторник), ще бъде представен моноспектакъла на актрисата Яна Маринова –  „Глас“. Текстът е на Елена Алексиева, а режисьор е Лъчезара Паскалева. Спектакълът е създаден по време на обучението на актрисата Яна Маринова и режисьора Лъчезара Паскалева в магистърска програма „Театър“ на  НБУ.

Следващата седмица, на 15 декември, в платформата URBO ще бъде качено представлението „Време за парти“ от Харолд Пинтър, което е под режисурата на проф. Васил Димитров.

Към инициативата на Университетски театър на НБУ могат да се включат и други театри със свои представления. Екипът се надява да привлече съмишленици на идеята за създаване на стипендиантски фонд на името на проф. Васил Димитров и тя да достигне до повече хора, които са готови станат част от благотворителната кауза.

През 2021 г. се навършват 30 години от създаването на Нов български университет и програма „Театър“.

Реклама
Театърът на НБУ отбелязва юбилей със серия от онлайн представления 150