Connect with us

Култура

Театър „София“ кани децата на разходка из света на театралния костюм

Avatar

Публикувано

на

Kak raboti teatarat 1

На 28 и 29 януари в Театър „София“ предстоят специални събития за деца, посветени на тема „Костюми“. Те са част от проекта на Театър „София“ „Как работи театърът?“, който стартира през октомври 2016 г.

Програмата включва:

28 януари (събота) – от 11:30 ч. – Разходка из света на театралния костюм – със специалното участие на актьорите Николай Върбанов и Николай Димитров.

28 януари (събота) – от 13:00 ч. – Направи си проект за костюм

29 януари (неделя) – от 13:00 ч. – Твори и рециклирай

Advertisement

29 януари (неделя) – от 16:30 ч. – Твори и рециклирай

Децата ще чуят от актьорите Николай Димитров и Николай Върбанов приказка за един много стар и за един много млад костюм. Ще научат любопитни факти за историята на театралния костюм, за костюмите от различни епохи и за отделните елементи на костюмите.

По време на арт работилниците всяко дете ще изработи свой собствен проект за театрален костюм с предварително подготвени материали, част от които ще насърчат децата да рециклират и ще провокират въображението им да творят с необичайни материали.

Проект Арт работилници за деца: „Как работи театърът“ е естествено продължение на дейността на Театър „София“ в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно и ги кара да искат да се връщат в театъра отново и отново.

Възпитава любов към изкуството у детската публиката чрез интерактивни събития, непринудена комуникация с тях, работа с разнообразни материали, поддържайки техния интерес и любопитство.

Advertisement

В следващите месеци събитията ще продължат с темите „Осветление и звук“, „Маски и кукли“, „Грим и перуки“, „Реквизит“.

Проектът се реализира с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура”.

Партньори: Креативна работилничка „ШиШарка“Школа „Учи с мен“,

Книжарници „Сиела“FuntopiaKornel4Kids.

Медийни партньори: Az-deteto.bg, Purvite7.bgBebok.eu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement