Connect with us

Tехнологии

Теленор с троен ръст на трансакциите в електронния си магазин

Avatar

Публикувано

на

TELENOR E SHOP GROWTH APR13

Теленор отбелязва троен ръст на средния брой поръчки на ден в онлайн магазина си за първата седмица на април, спрямо началото на март.  През втората половина на март, след обявяването на извънредно положение във връзка с разпространението на COVID-19, общият брой на онлайн поръчки на telenor.bg е двойно по-голям от този в първата половина на месеца, а поръчките с нови договори отбелязват почти троен ръст. Най-популярните продукти в този период са смартфоните, а сред аксесоарите най-много от поръчките са за умни часовници, гривни и безжични слушалки.

Огромен ръст отбелязват всички дигитални канали на телекома, като увеличението на дневните активни потребители на мобилното приложение MyTelenor е от над 50% в двете седмици след обявяването на извънредното положение спрямо двете седмици преди това. Теленор отчита и същия ръст на плащанията на месечна фактура през MyTelenor, като междувременно приложението продължава да е на челните места по популярност както в Google Play, така и в Apple App Store. След въвеждането на извънредното положение Теленор стартира кампанията си с която призовава всички с „Остани си вкъщи“, част от която е и специален портал в сайта telenor.bg. От старта му до края на март той е посетен от над 250 хил. потребители, докато в първите дни след обявяването на извънредното положение сайтът на Теленор отчита двойно по-висок трафик от обичайното.

Теленор предприема разнообразни действия, с които да подкрепи клиентите си и да им предостави възможност да останат във връзка с близките си, да управляват бизнеса си безопасно и да се погрижат за себе си и дома си в условията на изолация. Част от тях е новата секция „Остани активен и позитивен“, включваща полезно и безплатно видео съдържание с тренировки в домашни условия, полезни съвети, рецепти и др., която е разработена в партньорство с Ефишънси Фърст Медия ООД. Компанията напомня, че най-популярните и най-ползвани услуги на оператора са достъпни в интернет и в безплатното приложение MyTelenor  Пълна информация за алтернативните канали за самообслужване и за активностите на оператора под надслов „Остани си вкъщи“ е налична и се актуализира постоянно на www.telenor.bg/stay-at-home.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.  PPF Group инвестира в множество пазарни области – банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).

Continue Reading
Advertisement