Открийте ни и в

Tехнологии

ТЕХНОЛОГИЯТА ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА ПОСЯВА СЕМЕНАТА НА НОВИ ТЕНДЕНЦИИ ЗА ЗЕЛЕН ЖИВОТ

MIKA

публикувано

на

ТЕХНОЛОГИЯТА ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА ПОСЯВА СЕМЕНАТА НА НОВИ ТЕНДЕНЦИИ ЗА ЗЕЛЕН ЖИВОТ 26

Когато хибридните коли се появиха за първи път, потребителите се впечатлиха от това, че са приятелски настроени към околната среда, но не ги спечели факта, че са по-малко ефективни от задвижваните само с гориво превозни средства. Скоро след това обаче, бързите подобрения в хибридните и електрически мотори създадоха напълно нова вълна автомобили, променящи всеобщото мнение и качеството на живот. Паралелно с големия прогрес при разработването на природосъобразни средства за транспорт и източници на енергия, друг пазар, претърпял невероятни промени, е този на строителната индустрия и планирането на градската среда, където еко офисите и домовете, покачващи стандарта на живот, са изключително актуални.

[media-credit id=2 align=”alignright” width=”220″]LG Therma V_2[/media-credit]

Да бъдеш зелен: вече не само за природозащитници

Устойчивото повишаване на загрижеността за природата събуди и ангажира еко съвестта на много потребители по целия свят. Въпреки това, дори потребители без грижа за природата могат да се възползват от природосъобразни подобрения в дома или офиса си. Според застъпниците за енергийна независимост, собствениците на домове в цяла Европа инсталират термопомпи въздух-вода (AWHP) и предприемат други стъпки, за да бъдат все по-енергийно независими.

За тези, чиито решение да инвестират в природосъобразни продукти не се влияе от моралните призиви на зелените движения или моментното състояние на геополитиката, основно остава желанието за по-малки месечни сметки за енергия. Въпреки че категорично осигуряват възвръщаемост в дългосрочен план, в миналото високата първоначална цена демотивираше хората да инвестират в соларни панели, термопомпи въздух-вода и други технологии с грижа за природата. Освен подобренията, които увеличиха ефективността на тези технологии, се наблюдава и постоянен спад в цените им. В последно време правителства започнаха да предлагат данъчни кредити и други стимули на собствениците на домове, които инсталират природосъобразни технологии. В комбинация с падащите цени на зелените технологии, облекченията и интелигентното градоустройство снижиха финалната бариера за хората, които търсят начини да подобрят ефикасността на домовете и офисите си, но не са имали финансовата възможност.

LG Therma V_3Въздух: най-големият възобновяем ресурс

Отказването от газта и нефта като средства за отопление е продиктувано от термопомпите въздух-вода, вълнуваща технология, която много считат за следващата стъпка в обновяемата енергия. Помпите разчитат на топлина от въздуха навън, за да затоплят вода вътре в дома, позволявайки ѝ да тече ефективно, като изразходва малко електричество. Вкарвайки топлина от извън даден дом, помпата доставя повече топлинна енергия в домакинството от тази, която взима от електрическата мрежа. Например, една типична термопомпа комбинира 1kW електричество с 2kW заобикалящ въздух, за да създаде отопление с обща мощност 3kW, което означава, че близо три пъти повече топлина е генерирана със същото количество електричество.

LG Therma V: преформулиране на ефикасността

Обикновено стремежът на собствениците на домове да живеят зелено и „по-умно“ е мотивиран от желание да защитят околната среда, убеденост във важността на енергийната независимост или от идеята да намалят месечните си разходи за енергия. Иновативната термопомпа въздух-вода на LG отговаря на всички тези изисквания, превръщайки я в естественото решение за всеки, който иска да подобри дома или офиса си.

Therma V на LG е оборудвана с помпа от високоефективен клас А, която е приблизително 65% по-ефективна от традиционните водни помпи.

Освен това моторът BLDC на Therma V предлага допълнително пестене на енергия до 40%, когато е включена на ниска скорост, и 20% на висока скорост в сравнение с моторите на климатиците. Системата е напълно съвместима с радиатори, домашни цилиндри за гореща вода и соларни панели, давайки гъвкавост на инсталационния процес. Намалявайки освобождаването на въглероден диоксид на дадена сграда, издръжливостта ѝ на електричество и месечни разходи, Therma V на  LG е идеална за всички, които искат да живеят зелено, независимо от мотивацията си.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

MIKA

публикувано

на

от

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G 27

снимка: ПР

От първия разговор по мобилен телефон до последните успехи в сферата на 5G, Motorola успява да превърне мобилните устройства в значим за потребителите фактор. В това отношение, месец април винаги е бил изключително важен за бранда.

На 3 април 1973 г. в центъра на Манхатън е проведен първият в света разговор по мобилен телефон – Motorola dynaTAC 8000x. В зората на мобилните технологии всичко е било по-внушително и този “динозавър” е тежал близо килограм! За сравнение, съвременните телефони примерно от moto g серията тежат едва една четвърт от теглото на пра-родителя си и са изключително компактни.

Отново на същата знаменателна дата, 3 април, но през 2019 г., Motorola пуска първия в света смартфон,  който отваря вратите към необятните възможности на 5G свързаността. Само година по-късно, през декември 2020 г., вече и българските потребители могат да се гмурнат в ултра-бързите скорости, предлагани от мрежата от пето поколение, благодарение на мощния смартфон moto g 5G. През март компанията представи новото си изключително попълнение – най-достъпния 5G модел – moto g100.

От първите лабораторни опити с 5G до днес, когато технологията вече е “в джоба” на потребителите, Motorola извървява дълъг път и всяка стъпка е важна, така че нека го извървим заедно.

Става ли дума за 5G, няма друг производител, на когото да се доверите повече от Motorola:

Януари 2019: Motorola участва в първата симулирана в лабораторни условия 5G мрежа, спомагайки за ускоряването на развитието на първия в света 5G NR mmWave продукт.

Април 2019: Motorola представя първия телефон, поддържащ 5G свързаност, наличен в световната търговска мрежа.

Май 2019: За първи път Motorola отчита 1 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Февруари 2020: За първи път Motorola отчита 2 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Април 2020: Motorola пуска Motorola edge+ на 22 пазара по света, осигурявайки на потребителите си както mmWave, така и честоти под 6GHz, плюс светкавична скорост от над 4 Gbps.

Юли 2020: Motorola пуска в Европа първия 5G смартфон от среден ценови клас – moto g 5G plus, който вече е наличен в 30 страни по света.

Декември 2020: Motorola осигурява достъп на българските си потребители до супер-бързите скорости с moto g 5G, съвместим с 5G мрежата на VIVACOM.

Февруари 2021: Motorola съвместно с Qualcomm Technologies, Inc и Ericsson постига рекордна скорост от 4 Gbps в Русия и Северна Америка на Motorola edge+.

Март 2021: Motorola обявява най-новите си 5G устройства от серията moto g – moto g50 и moto g100, даващи достъп на потребители от над 20 страни до по-високите скорости.

Вярна на мисията си да демократизира високите технологии, Motorola ще продължава да предоставя на своите потребители най-ранен достъп до най-страхотните съвременни смартфон иновации, и то на повече от достъпна цена.

Продължете понататък

Tехнологии

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery 28

Собственият магазин на Huawei продължава да посреща все повече нови български приложения от сферите на финансите и ритейла. Cardbox е модерно решение, което комбинира и двете – веднъж инсталирано в смартфона, то позволява на потребителите да въведат всички свои карти за отстъпки, без ограничения.

С тази модерна дигитализация можете да разполагате с картите си не само физически, а и електронно, и да оставите в миналото препълнените с пластики портфейли. Така те не само ще са ви винаги под ръка, а и ще елиминирате рисковете и неудобствата от това да ги загубите, забравите или повредите.

Cardbox вече е достъпно и за всички потребители на Huawei AppGallery, третият най-голям магазин за приложения в света, a сред основните му предимства е възможността неговите потребители да следят в реално време актуални отстъпки, натрупани точки, оставащи посещения и друга полезна информация за любимите си брандове и техните лоялни програми.

Друго голямо предимсто на фона на други подобни приложения е, че Cardbox позволява на всеки свой потребител да взима нови карти за отстъпки директно чрез него, само с няколко клика, както и да получава ексклузивни оферти, валидни само за потребителите на Cardbox. Това е лесен и бърз начин да се сдобиете с карти за отстъпки, предоставяни от различни търговци като вериги бензиностанции, магазини, центрове за гуми, застрахователи и др.

В случая използването на Cardbox e не просто удобно и изгодно. То показва и грижа за околната страна чрез намаляване на използването на пластмаса. По данни на компанията, само за изминала година, през която приложението работи на пълни обороти, то дигитализира хиляди карти и спестява на планетата ни над 2 000 килограма пластмаса.

Продължете понататък
„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang 29
Телевизияпреди 22 часа

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang

MARINA анонсира премиерата на песента “Purge The Poison” 30
Музикапреди 22 часа

MARINA анонсира премиерата на песента “Purge The Poison”

Мегапродукцията „Бързи и яростни 9“ форсира в кината през юни 31
Кинопреди 22 часа

Мегапродукцията „Бързи и яростни 9“ форсира в кината през юни

Христо Мутафчиев гостува в живо предаване на “ Модерно е да се чете“   32
Културапреди 22 часа

Христо Мутафчиев гостува в живо предаване на “ Модерно е да се чете“  

Миро споделя своя “Мироглед“ с ексклузивен концерт в Joy Station 33
Музикапреди 23 часа

Миро споделя своя “Мироглед“ с ексклузивен концерт в Joy Station

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – истината за световете отвъд материалната обвивка 34
Културапреди един ден

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – истината за световете отвъд материалната обвивка

Галерия "Васка Емануилова"открива изложба "A или без извинение. NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство " 35
Културапреди един ден

Галерия “Васка Емануилова”открива изложба “A или без извинение. NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство “

Bebe Rexha с втори албум Better Mistakes и песен! 36
Музикапреди 2 дни

Bebe Rexha с втори албум Better Mistakes и песен!

The Black Keys издават десетия си студиен албум Delta Kream 37
Музикапреди 2 дни

The Black Keys издават десетия си студиен албум Delta Kream

Номинирани за Оскар хитови заглавия ще могат да гледат абонатите на Xplore TV 38
Културапреди 2 дни

Номинирани за Оскар хитови заглавия ще могат да гледат абонатите на Xplore TV

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 42
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо