Открийте ни и в

Събития

Тихомир Иванов на път за олимпийските игри в Токио

Avatar

публикувано

на

Тихомир Иванов на път за олимпийските игри в Токио 141

Red Bull атлетът Тихомир Иванов заминава към Токио в четвъртък (22.07) за дългоочаквания форум и ще се опита да се върне с отличие.

“Пътуваме на 22.07 с късен полет през Истанбул и ще пристигнем на 23.07 вечерта в Токио, а там продължаваме с допълнителни тестове и проверка на документи. Процесът ще ни отнеме горе долу 5-6 часа преди да можем да влезем в селото. Това трябваше да е празник за спорта, но като добавим фактора КОВИД нищо няма да е същото.”казва Тихомир Иванов часове преди да потегли към летището.

Високият ни скачач е единственият мъж от петимата човека в отбора по лека атлетика, заминаващ към Игрите.

“Вълнувам се така, както и когато се класирах за първите ми игри. Разликата обаче е, че сега всеки има по-големи очаквания,което е нормално. Аз ще дам максимума от себе си.”, споделя Тихомир.

Състезателят казва, че не се е ангажирал с конкретна цел, тъй като самото състезание е много голямо, заслужил е участието си и ще даде най-доброто от себе си.

За да могат състезателите да се аклиматизират преди форума, БФЛА планира лагер с лекоатлетите 14 дни по-рано в Токио. Поради незапълване на минималната квота от 10 човека, лагерът не се състои за 5-тимата български олимпийци.

“Вчера получих позитивен коментар от Кирил Николов – Дизела, че аклиматизацията в тази част ма света ставала по бързо и се надявам да нямаме проблеми.”, казва оптимистично Тихомир.

Строгите противоепидемични мерки в Япония налагат ограничения да няма да има публика на стадиона.

“Най-близките хора до мен няма да могат да дойдат, но пък за това последните няколко дни докато съм в България моята годеница е с мен.”

Иванов скача на 30.07 от 9:15 сутринта местно време.

Реклама