Connect with us

Lifestyle

ТИ избираш какъв да е следващият проект на Absolut

Avatar

Публикувано

на

absolut_you_transform_samuil_petkanovВторият етап на кампанията You Transform Today стартира със сайт, в който всеки може да гласува каква ще е следващата арт инвестиция на шведския бранд
Започва кампанията You Transform Today, в която всеки може да избира какъв ще е новият български арт проект, реализиран от Аbsolut. Тримата артисти, които се борят за гласoвете ни, за да превърнат идеята си в реалност, са младият режисьор Неда Морфова с проект за музикално видео, авторът на сайта „Не!Новините“ Самуил Петканов, който иска да напише първата си интерактивна книга, и Destructive Creation, които отново имат смелостта да трансформират част от София. В специално създадения за целта сайт transformtoday.bg всеки от нас може да гласува и да реши не само кой артист да получи възможността да реализира проекта си, но и как точно ще се развие и реализира самият проект.
В първия етап на кампанията всички гласове, събрани до края на деня на 29 ноември ще определят кой артист ще започне работа по проекта си. Победителят ще бъде представен на специалното You Transform Today парти с Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules and Love Affair на 29 ноември в Централна софийска баня. По време на втория етап ще можем да гласуваме за една от седемте стъпки в реализацията на проекта и да решаваме как ще се развива той в последствие, като определяме темата, стила, сюжетите, локациите, участниците и всички детайли.
Тримата артисти в първия етап са избрани заради иновациите, които налагат в своята област в България до момента. Destructive Creation е арт колектив, които вече няколко години провокира и трансформира средата, в която живеем. След няколко големи проекта, които събудиха вниманието на цяла България, като първото обрисуване на Паметника на Съветската армия в София, превръщането на полицейска вишка в беседка и червеното наметало, с което осъмна паметника на Альоша в Пловдив, сега Destructive Creation очакват ти да избереш каква да е следващата им стъпка: ултравиолетова сграда, стъклен робот или бар в рейс Икарус.
За Absolut You Transform Today, Неда Морфова иска да направи музикално видео, в което всеки може да стане помощник-режисьор. На публиката е оставен избора как да режисира всеки етап за заснемането на проекта ѝ и всеки има седем избора и седем възможности да промени участниците, музиката и историята в музикалното видео на Неда.
Третият автор Самуил Петканов е един от създателите на култовия сайт Не!Новините. Сега той иска да напише първата си интерактивна книга, в която ти избираш какво ще се случи. Тя ще разказва история, която ще преминава от аналоговото в онлайн пространството и обратно през твърдите корици до социалните медии, уебсайтовете и целия свят. Отново всеки ще има седем избора и седем възможности да избере какво следва.

Аbsolut има дългогодишна традиция да подкрепя и провокира талантливи артисти и инициатива Yоu Transform Today е поредната ѝ кампания у нас, която подпомага млади, смели и вдъхновяващи хора да поемат рискове и да създават нещо ново и различно, трансформирайки себе си и областта, в която работят. Успешният старт на глобалната инициатива Yоu Transform Today преди година присъедини трима български таланти, които изцяло трансформираха своята сфера на дейност, преследвайки мечтите си. Двойката Николай Въжаров, който работи като брокер на недвижими имоти, и Пламена Гиргинова, която се изявява като оперна певица, се трансформираха успешно във фотограф и неговата муза и реализираха изложба. Изгряващата модна дизайнерка Беата Първулова се трансформира в професионален готвач и приложи уменията си в създаването на специално меню за известен софийски ресторант. Известният сценограф Никола Тороманов – Фичо се трансформира в дизайнер на аксесоари, вдъхновени от известни личности, които бяха представени с ревю в движещ се влак.
В своя втори етап, кампанията Transform Today oтново отправя покана за действие, която вече е отворена не само към артистите – участници, а към всички хора с креативно и проактивно мислене и поведение, които искат да трансформират своята среда в позитивна посока.

Continue Reading
Advertisement