Открийте ни и в

Общество

Този уикенд: Български и световни специалисти провеждат „Триалози“

MIKA

публикувано

на

Този уикенд: Български и световни специалисти провеждат „Триалози“ 26

На 24, 25 и 26 ноември в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в 224 зала “Америка за България” ще се проведе тридневното събитие „Триалози“, първото от поредицата интердисциплинарни събития на иновативната платформа RELOGIA, която разглежда съвременния свят и неговите основни проблеми през единна призма, обединяваща наука, изкуство и технологии.

Както говори самото име на събитието, то ще включва „триалози“ върху следните теми: “Съвременната Художествена Форма и Науката на възприятието” – 24.11; „ Видовете реалности. Технологиите – инструмент вместо цел “ – 25.11; „Естествен и изкуствен интелект“ – 26.11. Тези теми ще бъдат пречупени през през погледа на представители на науката, изкуството и технологиите. Аудиторията ще има активно участие в обсъжданията, реализирано чрез интерактивна aпликация.

Ще бъдат представени и проектите “Паметта на човечеството”,  част от програмата за интердисциплинарно интерактивно изкуство, Interface Cultures на Университета в Линц и една от пионерските организации за технология, общество и култура – Арс Електроника.

Сред участниците на тридневния форум са изявени български и чуждестранни имена от различните видове направления като Михайло Николич, основател и CTO (главен технологичен директор) на дигитална агенция Athlon, както и на дигиталния иновационен хъб Resonator и образователен център Технократи; доц. д-р Леандър Литов – физик, член на борда на ЦЕРН, ръководител на българския екип в ЦЕРН, Европейска организация за ядрени изследвания, преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”; Камен Козарев – астрофизик, Институт по астрономия на БАН, Харвард-Смитсониън център по астрофизика Бостън, САЩ; проф. д-р изк. Петер Цанев – художник, преподавател по Психология на изкуството и арт-терапия в Националната Художествена Академия; Агниешка Дейнович (Biofeedback, невротерапия, невротренинг); Мартин Кунце (MOM, Memory of Mankind); Климентина Миленова (Interface Cultures, Kunstuniversitat Linz, Ars Electronikа); Момчил Алексиев – филмограф и сценограф (творческото  студиоInteractive Lab, VR Lab BG); Христо Колев – магистър по медицинска химия и докторант в катедра „Аналитична химия“ при СУ „Св. Климент Охридски”, комуникатор на науката, концептуално изкуство, основано на научни принципи и явления, скрит зад псевдонима „Christobel“, Д-р Невена Иванова – учредителен директор на symbiomatter: лаборатория за експериментални изкуства и Д-р Цветана Иванова – основател и CEO на фондация за изследвания в областта на науката и изкуството “Re:”.

Целта:

Двадесет и първи век се характеризира с бурно развитие на науката и технологиите, което води до драстично изменение на средата, в която живеем, начина ни на живот, работа, мислене, комуникация и възприятие на заобикалящата ни действителност. Разбирането на процесите, протичащи при тези нови условия налага подход, обединяващ наука, изкуство и технологии, разглеждани като единен продукт на човешката креативност.

RELOGIA_Триалози се организира от Фондация за изследвания в областта на Науката и Изкуството “Re:”, Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Център за икономически стратегии и конкурентоспособност, Аthlon, Semantic-Interactive. Партньори са БАН, НХА, МОМ, Университета в Линц и Арс Електроника.

RELOGIA_Триалози се осъществява с любезната подкрепа на  посолството на република Австрия.

Пълна информация за събитието може да бъде намерена на адрес:

Facebook: Re: naissance/ Изкуство и Наука в България

Регистрация : https://goo.gl/WWnLLb

Web: www.refoundation.net

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Музика

DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции

MIKA

публикувано

на

от

DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции 27

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Колекцията съдържа 14 звездни колаборации с най-големите имена от световната музикална сцена

Глобалният хитмейкър DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции в международните музикални класации, а напротив, записа още 1-ви места с новия си, неочакван, 12-ти студиен албум KHALED KLAHED! Вълнуващата колекция от хитовия продуцент и DJ съдържа 14 звездни колаборации с най-големите имена в съвременната музикална индустрия – Justin Timberlake, Cardi B, Jay-Z, Megan Thee Stallion, Justin Bieber, Migos, Post Malone, Rick Ross, Roddy Ricch, H.E.R., Lil Baby и много други. Част от траклиста на албума са и хитовете “POPSTAR” и “GREECE”, с участието на Drake. DJ Khaled обяви новия си проект неочаквано 2 дни преди световната му премиера с огромен билборд на сграда в Лос Анджелис, а изпълнителни продуценти са двамата му сина – Asahd и Aalam.

KHALED KHALED дебютира на #1 в Global Spotify Album Debut Charts, Spotify US, както и в Apple Music в 41 държави, включително в САЩ, Великобритания и Канада. Малко след релийза на впечатляващата музикална колекция, звездата пусна и официалните видеа към парчетата “WHERE YOU COME FROM” ft. Buju Banton, Capleton, Bounty Killer, “THANKFUL” ft. Lil Wayne & Jeremih, “SORRY NOT SORRY” ft. Nas, JAY-Z & James Fauntleroy и Harmonies by The Hive, “EVERY CHANCE I GET” ft. Lil Baby & Lil Durk, както и визуализация към изненадващата колаборация с Cardi B – “BIG PAPER”.

DJ Khaled определено даде силна заявка за новия си албум с релийза на парчетата “POPSTAR” и “GREECE”, които заедно дебютираха на челни места в 10 световни пазара, включително на #3 и #8 в САЩ, #1 и #2 в Канада, #8 и #11 във Великобритания. Khaled направи и най-значителния си дебют в класацията Spotify Global с “POPSTAR” на #4, с над 1 милиард стрийма на аудиото и видеото и 2х платинен сертификат в САЩ. 

Продължете понататък

Музика

Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания

MIKA

публикувано

на

от

Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания 28

Фотокредит: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

На 80-годишна възраст Tom Jones се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time.

Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията – Along Came Jones (1965).

До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше късната Vera Lynn на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Jones е първият артист, който постига такъв успех с нов албум. Той е и първият Уелски изпълнител под #1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.

Jones споделя: “Това постижение е огромно, просто невероятно. Горд съм с всеки, който ми помогна за създаването на албума. Работих с уникален екип и резултатът е невероятен. Прекрасно е, че публиката ми е позволявала да се изразявам музикално във всеки един момент от живота си и винаги ме е подкрепяла. Благодарен съм завинаги.

Албумът Surrounded By Time представя Tom Jones в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера. Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.

Албумът Surrounded By Time е наличен за поръчки на CD & винил в онлайн магазина MusicMall.bg.

Продължете понататък

Горещо