Открийте ни и в

Култура

Третата книга от поредицата на хитовата „Прелъстена” е тук!

MIKA

публикувано

на

Третата книга от поредицата на хитовата „Прелъстена” е тук! 26

Изпепеляваща страст, мрачни тайни от миналото, примесени с болезнена ревност, неудържима любов и строги наказания изпълват страниците на новия роман на нашумялата американска авторка на еротична литература Мередит Уайлд. „На предела” (ИК „Сиела”) е трета книга от поредицата „Хакерът”, която разказва драматичната любовна история на Ерика Хатауей и Блейк Ландън, които се срещнаха на страниците на „Прелъстена” и преминаха през куп изпитания в романа „Принудена”. Сега двамата влюбени ще трябва да се изправят не срещу друг, а срещу самите себе си, ако искат да запазят любовта си.

Лятото все още не си е отишло, а напротив – става още по-горещо с третата книга от еротичната поредица „Хакерът” („Прелъстена”, „Принудена”) на Мередит Уалйд – „На предела”!

Добре познатите ни от предишните два романа Ерика Хатауей и Блейк Ландън, които се сблъскаха на входа на скъп ресторант, а впоследствие съдбата срещна повторно, за да им покаже че няма нищо случайно на този свят, отново са заедно. Докато любовта изгаряше и двамата герои на Мередит Уайлд, провокирайки ги да разкриват все повече и повече от непознатите дебри на плътските си желания, редица недоброжелатели поставяха препятствия на пътя им, но въпреки всичко влюбените успяваха да ги преодолеят.

В „На предела” Ерика и Блейк се изправят пред нови, още по-тежки изпитания, които ще ги провокират да се изправят лице в лице с тъмните си страни, за да намерят себе си и пътя един към друг, който криволичи между любовта, бизнеса и контрола, който упражняват един над друг в леглото. Докато техни бивши колеги и врагове в студения корпоративен свят на високите технологии се опитват да ги съсипят, а желанието на Блейк да има пълен контрол над живота и кариерата на своята любима придобива нови, неочаквани измерения, умело прикрита тайна от миналото на Ерика излиза наяве в най-напрегнатия момент.

До какво ще доведе всичко това?  Дали Ерика най-накрая ще носи фамилията Ландън или ще станем свидетели на поредната раздяла между нея и Блейк? Притаете дъх, защото в „На предела” крие множество неочаквани обрати, забити в гърба корпоративни ножове и нагорещени до болка еротични сцени.

Мередит Уайлд става популярна през 2013 г. с първия роман от поредицата „Хакерът” –„Прелъстена”, който за отрицателно време се превърна в тотален хит в онлайн пространството чрез продажбата на впечатляващите над  1,2 млн. електронни книги. Изданието превзе редица престижни класации за бестселъри: Уолстрийт джърнъл, Ню Йорк таймс, USA Today и др.

Преводът на „На предела” от английски език е на Марианна Панова. Оформлението на корицата е на Фиделия Косева.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

„Френското булчинско магазинче” , което носи надежда 

MIKA

публикувано

на

от

„Френското булчинско магазинче” , което носи надежда  27

Горчиво-сладък  разказ за бягствата от реалността, които никога не носят спасение.

На пазара вече може да откриете „Френското булчинско магазинче” от Дженифър Дюпий – история за бягствата от реалността, които никога не носят спасение.

Да премълчиш нещо, със сигурност не се брои за лъжа. Особено когато животът ти се е превърнал в истински кошмар, от който не знаеш как да се събудиш.

Лариса Пърл току-що се е разделила с приятеля си, изгубила е работата си, а майка ѝ страда от прогресираща деменция – все проблеми, които младата жена няма как да реши с магическо щракване на пръстите си. Единственото, което ѝ остава, е да избяга.

Оставяйки всичко зад себе си, тя взема бързо решение да се върне в родния си град, за да се грижи за имението на старата си леля. А това спонтанно пътуване ще промени завинаги живота ѝ.

Защото в малкия булчински магазин във френски стил, покрай който случайно минава, Лариса открива най-красивата сватбена рокля на света. Рокля, заради която си струва да прекроиш реалността и да нарисуваш нова.

В малкия град тайните се разпространяват от уста на уста със скоростта на светлината и скоро новината за предстоящата сватба на госпожица Пърл въвлича още жители на Елмхърст в организацията на събитието.  За изненада и на самата нея. Роклята вече ѝ принадлежи, решен е и въпросът с цветята. Денят е закован в календара. Единственото, което липсва, е младоженецът…

Нещата се объркват съвсем, когато стар приятел се появява на вратата ѝ, а доскорошният ѝ любим пристига ненадейно, за да поиска прошка.

Лариса трябва да вземе решение, но преди това ѝ предстои най-тежкото изпитание за всяко дете – моментът, в който ще се сбогува с майка завинаги.

Започнало като забавно приключение и бягство от проблемите, пътешествието на младата жена се превръща в сблъсък със собствените ѝ страхове, трепети и страсти.

Дженифър Дюпий създава красива история, която успява да заплени, искрено да трогне и да предложи утеха на читателя тогава, когато тя изглежда недостижима.

Безкрайно човечен и фин в стила си, „Френското булчинско магазинче”  е роман, скрил в сърцето си спасение. Стига човек да е готов да го понесе. 

Продължете понататък

Литература

„Силата на малките неща“ разкрива огромната мощ на малките стъпки по пътя към щастието

MIKA

публикувано

на

от

„Силата на малките неща“ разкрива огромната мощ на малките стъпки по пътя към щастието 28

Всеки търси път към щастието, но не всеки успява да открие правилните инструменти, с които да изгради своя душевен мир. Много от нас очакват промяната да дойде от само себе си, но това рядко се случва. В „Силата на малките неща“ психоложките Ейслинг и Триш Ленард-Къртън разкриват тайната на малките усилия като път към голямото щастие. Книгата излиза с логото на издателство „Кръг“, по превода работи Емануил Томов, а красивата корица е дело на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Ключов в „Силата на малките неща“ е методът на двете авторки, който позволява всеки сам да изгради своите индивидуални и постепенни приближаващи ходове към истинското щастие чрез, така наречените 5-минутни откъсквания – ежедневна практика, изискваща минимално време и усилия. Двете специалистки твърдят, че за трайни резултати към реална промяна, много по-ефективно е да правим малки промени всеки ден, вместо да се втурваме към крайната си цел с огромни усилия, които ни гарантират мимолетност на резултата. Психоложките акцентират върху важността на осъзнатостта и самоконтрола – задължителни, за да открием собствените си ценности по пътя към живот, който си струва да се живее.

Книгата е структурирана в четири части, като всяка включва множество примери от клиничната практика на Ейслинг и Триш Ленард-Къртън и най-съвременните психологически изследвания, с които онагледяват процеса към постигането на психическо и емоционално благосъстояние.

Основната идея заложена в „Силата на малките неща“ е, че за да контролирате промяната, трябва да излезете извън зоната си на комфорт, но с малки стъпки – така че да останете в зоната на грижа за себе си. Постепенно и плавно книгата ни учи как да идентифицираме емоциите си и ни предлага различна призма, през която да ги наблюдаваме и осмисляме. Към всичко това двете авторки прибавят и много полезни практически упражнения.

Наблягайки на състраданието към себе си и на действителните, ефективни малки действия „Силата на малките неща“ дава възможност да изградите сами големите промени в живота си, стъпка по стъпка, започвайки от днес.

Продължете понататък

Горещо