Открийте ни и в

Литература

Трето илюстровано издание от поредицата за Хари Потър очаква читателите

публикувано

на

Трето илюстровано издание от поредицата за Хари Потър очаква читателите 139

За трета поредна година първите есенни дни идват с обещание за магия – издателство „Егмонт“ представя луксозното издание на романа „Хари Потър и затворникът от Азкабан“. Почитателите на вълшебната вселена на Дж. К. Роулинг и „момчето, което оживя“ ще имат възможността отново да се насладят на изумителните илюстрации на британския художник Джим Кей, носител на медал „Кейт Грийнауей“, от днес, 3 октомври. Поредицата изцяло илюстровани издания ще продължи да се обогатява с по едно заглавие годишно до 2021 г.

„Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам да наблюдавам интерпретациите му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че той продължава да му дава таланта си назаем”, споделя Дж. К. Роулинг по повод новото издание.

Всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 хитови филма, продажбите на романите от поредицата в световен мащаб надхвърлят 450 милиона. Към света на момчето магьосник има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни каузи – „Куидичът през вековете“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos). През 2016 г. излиза и дългоочакваното продължение на историята след събитията в седмата и последна част на оригиналната поредица за Хари Потър – пиесата в две части „Хари Потър и Прокълнатото дете“ на Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн. В същата година на големия екран излиза и филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, а съвсем скоро след това е публикуван и оригиналният сценарий на лентата.

Реклама