Открийте ни и в

Култура

Излиза трилърът, вдъхновил предстоящия сериал „Понякога лъжа“ със Сара Мишел Гелар

Avatar

публикувано

на

Излиза трилърът, вдъхновил предстоящия сериал „Понякога лъжа“ със Сара Мишел Гелар 141

Новият разтърсващ трилър от авторката на „Камък, ножица, хартия“ Алис Фини се впуска в търсене на истината. 

След като разтърси читателите с напрегнатия си психологически трилър „Камък, ножица, хартия“, „кралицата на сюжетните обрати“ Алис Фини се завръща на българския пазар с романа „Понякога лъжа“, който съвсем скоро ще се появи и като лимитиран сериал, продуциран от Елън Дедженеръс и с участието на Сара Мишел Гелар.

Преведен на повече от двадесет езика, „Понякога лъжа“ е дебютният роман на британската авторка, превърнал се в международна сензация и светкавичен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Алис Фини изгражда дързък и провокативен разказ, който се движи на ръба между истината и лъжата, а главозамайващият му финал ще изненада и най-големите почитатели на жанра.

Има три неща, които трябва да знаем за Амбър Рейнолдс. Първо: тя е в кома и не помни какво се е случило с нея, но знае, че не е било случайност. Второ: съпругът ѝ вече не я обича и тя подозира, че той има нещо общо със случилото се. И трето: Амбър понякога лъже.

Ужасена и затворена в собственото си тяло, Амбър се опитва да сглоби спомените си от последната седмица. Тя не може да помръдне или да отвори очите си, но чува всички разговори около нея – нещо, което близките ѝ не подозират.

Когато в уравнението заедно с подозрителния ѝ съпруг влизат сестра ѝ, която крие опасна тайна, и бившето ѝ гадже, което изглежда все още не може да я преживее, Амбър осъзнава, че някой от тях лъже – и че животът ѝ е в голяма опасност.

Смело увличайки читателите в напрегната въртележка от спомени, „Понякога лъжа“ прескача между парализираното настояще на Амбър, седмиците преди инцидента и поредица от детски дневници, написани преди повече от двадесет години. И задава въпроса: превръща ли се лъжата в истина, ако действително вярваш в нея?

Алис Фини изгражда своите сложни и интригуващи персонажи с дълбок психологизъм и никога не оставя читателите да им се доверят напълно.

„Понякога лъжа“ е пристрастяващ и на моменти мрачен и клаустрофобичен трилър, който запраща в най-тъмните кътчета на човешкото сърце. И точно когато си мислите, че сте разгадали поредната лъжа – зад нея се крие следващата.

Реклама