Открийте ни и в

Култура

Трима гост-преподаватели от САЩ и Европа в програмата на Танцово училище „Илиев“

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Фондация „Танцово изкуство – Илиев” не спира да изненадва и провокира младите танцьори в България. Чрез откриването на собствено танцово училище преди три седмици, фондацията продължава неотлъчно да следва мисията си непрекъснато да внася чужд танцов опит, който да е от полза на всички желаещи, млади танцьори в София. Програмата включва класове по класически балет, характерен танц, джаз, съвременен танц и хип-хоп, като целта е българските танцьори да бъдат обучавани в различни стилове от топ-специалисти, за да се превърнат в конкурентноспособни на световната танцова сцена професионалисти. За тази цел училището предлага невероятната възможност за работа със световно доказали се хореографи.

В допълнение към прекрасните български учители: Петър Илиев (характерен танц), Николина Карагеоргиева (балет) и Росица Терзиийска (хип-хоп), само през месец октомври в програмата са включени още трима гост-преподаватели, които споделят разнообразен чуждестранен опит.

Началото бе поставено от Маркъс Галанте (Ню Йорк), който води часове по класически балет (стил Баланшин) и бродуейски джаз. Сред неговите учители са Патриша Уайлд, Ричард Рап, Стенли Уилямс и Джордж Баланшин, а международният му преподавателски опит включва страни като Русия, Финландия, Япония, България, Черна гора, Германия, Аржентина, Бразилия и др.

На 26.10. ще се проведе майсторски клас с Валентино Владимиров (Hip Hop Fusion и Jazz Funk), който от много години живее и твори в Калифорния, САЩ и е работил с  много звезди от музикалната, телевизионна и филмова индустрия, като Christina Aguilera, Taylor Swift, Katy Perry, Paula Abdul, Kat Graham, Todrick Hall, както и Rebel Wilson, Rob Schneider и Eric McCormack.

masterclass

От 28.10. до 06.11. в програмата на училището се включва и Педро Диас, активен преподавател и хореограф от Мюнхен, Германия, който ще води класове по съвременен танц. В рамките на своя 12-годишен професионален опит Педро Диас е участвал в повече от 50 различни творби от 30 хореографа, като Уилям Форсайт, Иржи Килиан, Васко Уелънкамп, Руи Хорта, Каролин Карлсън, Филип Тейлър, Даршан Сингх Булър, Кайетано Сото, Марко Геке, Дилън Нюком, Дженифър Хана и много други, а от 2006 г. създава собствени творби за различни германски танцови компании и школи.

В момента училището подготвя резиденциите и на следващите гост-преподаватели, които ще се включат в преподавателския екип до края на сезон 2016-2017.

Повече за Танцово училище „Илиев“ и фондация “Танцово изкуство – Илиев“ прочетете тук: http://ilievdance.org/

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Практическа детска психология за модерни родители от издателство Книгомания

MIKA

публикувано

на

от

Да бъдеш родител е едно от най-предизвикателните, приятни, трудни, забавни и невероятни изживявания, които разделят живота на преди детето и след като се появи. Никой не знае как да бъде родител преди да стане такъв и даже не подозира колко малко се опознава и колко много има да се учи на търпение, приемственост, отговорност, всеотдайност, емпатия. Докато отглежда детето си, родителят има и шанса отново да изживее детството си: да прочете любимите си детски книги, да скача в локви с гумени ботуши, да прави ангели в снега… Но и да се справя с гневните изблици и страхове на малкия човек; да му е опора, когато плаче и е тъжно; да го забавлява, разбира, изслушва; да преоткрива света, защото „родителите са цялата му вселена и начинът, по който те се отнасят към него, се отразява на себеоценката му“. Да, от родителя се очаква да бъде и приятел. Балансът е труден. Затова наръчникът„Как мисли детето?“ предлага 100 от най-често срещаните сценарии през първите седем години на детето и какво се крие зад поведението му. Тя превежда неговите реакции на езика на възрастния, учейки го да ги тълкува по-добре. Изданието е цветно, с много илюстрации и инфографики, и с подходящо оформление на разиграните сценарии, а това ви помага асоциативно да запомните предложените решения. Друго удобство е, че наръчникът „Как мисли детето?“ може да се чете избирателно, по теми, или да потърсите решение на конкретна възникнала ситуация.

Целта на „Как мисли детето?“ е да усъвършенства общуването между родител и дете. Благодарение на развитието на невропсихологията, никога не се е знаело толкова за детското развитие колкото днес. Дадените препоръки са в реален контекст и макар събраните съвети да не обхващат всички възможни ситуации, двамата съавтори (които общо имат пет деца) подсказват на съвременните родители „правилните“ думи и действия в определени ситуации, за да се открие най-полезната стратегия. Изданието се позовава на задълбочени изследвания по детска психология и невропсихология и ни припомня как да види света през очите на детето.

Авторите, Танит Керет и д-р Ангард Ръдкин, правят паралел между преживяванията на всеки родител като дете, изискванията и отговорностите му, доколко се е привързвал към другите, как е изразявал чувствата си. Според тях това е път към откриването на собствен родителски модел. „Как мисли детето?“(от издателство Книгомания) изследва и ценностите на всеки родител, за да е наясно какви принципи ще следва при възпитанието на детето – как  и кога да отговаря на нуждите му, защо емпатията е толкова важна за развитието на малкия човек.

Продължете понататък

Горещо