Connect with us

Култура

Трима гост-преподаватели от САЩ и Европа в програмата на Танцово училище „Илиев“

Avatar

Публикувано

на

Contemporary

снимка: ПР

Фондация „Танцово изкуство – Илиев” не спира да изненадва и провокира младите танцьори в България. Чрез откриването на собствено танцово училище преди три седмици, фондацията продължава неотлъчно да следва мисията си непрекъснато да внася чужд танцов опит, който да е от полза на всички желаещи, млади танцьори в София. Програмата включва класове по класически балет, характерен танц, джаз, съвременен танц и хип-хоп, като целта е българските танцьори да бъдат обучавани в различни стилове от топ-специалисти, за да се превърнат в конкурентноспособни на световната танцова сцена професионалисти. За тази цел училището предлага невероятната възможност за работа със световно доказали се хореографи.

В допълнение към прекрасните български учители: Петър Илиев (характерен танц), Николина Карагеоргиева (балет) и Росица Терзиийска (хип-хоп), само през месец октомври в програмата са включени още трима гост-преподаватели, които споделят разнообразен чуждестранен опит.

Началото бе поставено от Маркъс Галанте (Ню Йорк), който води часове по класически балет (стил Баланшин) и бродуейски джаз. Сред неговите учители са Патриша Уайлд, Ричард Рап, Стенли Уилямс и Джордж Баланшин, а международният му преподавателски опит включва страни като Русия, Финландия, Япония, България, Черна гора, Германия, Аржентина, Бразилия и др.

На 26.10. ще се проведе майсторски клас с Валентино Владимиров (Hip Hop Fusion и Jazz Funk), който от много години живее и твори в Калифорния, САЩ и е работил с  много звезди от музикалната, телевизионна и филмова индустрия, като Christina Aguilera, Taylor Swift, Katy Perry, Paula Abdul, Kat Graham, Todrick Hall, както и Rebel Wilson, Rob Schneider и Eric McCormack.

Advertisement

masterclass

От 28.10. до 06.11. в програмата на училището се включва и Педро Диас, активен преподавател и хореограф от Мюнхен, Германия, който ще води класове по съвременен танц. В рамките на своя 12-годишен професионален опит Педро Диас е участвал в повече от 50 различни творби от 30 хореографа, като Уилям Форсайт, Иржи Килиан, Васко Уелънкамп, Руи Хорта, Каролин Карлсън, Филип Тейлър, Даршан Сингх Булър, Кайетано Сото, Марко Геке, Дилън Нюком, Дженифър Хана и много други, а от 2006 г. създава собствени творби за различни германски танцови компании и школи.

В момента училището подготвя резиденциите и на следващите гост-преподаватели, които ще се включат в преподавателския екип до края на сезон 2016-2017.

Повече за Танцово училище „Илиев“ и фондация “Танцово изкуство – Илиев“ прочетете тук: http://ilievdance.org/

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement