Открийте ни и в

Красота

ТРИОТО HYALU B5 ОТ LA ROCHE-POSAY Е НАДЕЖДНИЯТ СЪЮЗНИК СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

MIKA

публикувано

на

ТРИОТО HYALU B5 ОТ LA ROCHE-POSAY Е НАДЕЖДНИЯТ СЪЮЗНИК СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА 41

Препоръчван от 90 000 дерматолози по целия свят и отдаден на разработването на ефективни формули с противостареещо действие, брандът La Roche-Posay създаде серума Hyalu B5 с уникална формула, комбинираща действието на два типа чиста хиалуронова киселина, витамин В5 и мадекасозид, който печели сърцата на милиони жени по целия свят. За допълване на действието на серума, гамата предлага още два продукта на основата на хиалуронова киселина и витамин В5 – крем за лице Hyalu B5 и крем за околоочен контур Hyalu B5 Eyes.

Серията Hyalu B5 е изключително подходяща и помага при борба с „хроничното“ стареене на кожата, чийто белези са бръчки, загуба на обем и еластичност на кожата, признаци на уморена кожа и липса на сияйност. В основата на всички тези проблеми е намаленото количество хиалуронова киселина или така наречената „молекула за обем“. С течение на времето количеството ѝ постепенно се изчерпва, а до 50-годишна възраст кожата губи около 50% от първоначалното си ниво на хиалуронова киселина.

Решението на La Roche-Posay е серията за коригираща грижа против бръчки и за възстановяване еластичността на кожата. Формулата на Hyalu B5 съчетава комбинация от два типа хиалуронова киселина с различно молекулно тегло: хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло, която образува невидима бариера на повърхността на кожата, задържайки влагата за изпълване на бръчките и фините линии.

Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло, която прониква дълбоко в кожата за изпълване отвътре, като същевременно стимулира клетъчното обновяване.

Витамин В5, другата основна съставка, подпомага процесите на естествено възстановяване на кожната бариера, успокоява и намалява чувството на дискомфорт.

Кожните промени, свързани с хронологичното стареене или фотостареенето, като поява на бръчки, отпуснатост и промени в пигментацията, подтикват пациентите да търсят козметични процедури или специфична продукти за грижа за кожата – за подобряване на външния си вид. Моята професионална препоръка е да се търсят съветите на дерматолог, особено при повишена чувствителност на кожата, да се прилагат неагресивни хидратиращи продукти, както и продукти с добре подбрани противостареещи съставки, като хиалуронова киселина, витамин В5 и мадекасозид. Съответно това води до забавяне процесите на стареене, които са засилени при чувствителната кожа. Серията Hyalu B5 на La Roche-Posay е отличен избор, защото освен деликатно хидратиране и подхранване, осигурява и защитна бариера срещу външните фактори и така се грижи за чувствителната кожа на всяка възраст.”, споделя д-р Ирина Шаркова, специалист „Дерматология и венерология“ и утвърдено име в сферата на естетичната и клинична дерматология.

Освен, че обожавам чувството да използвам продукт до край, обожавам и чувството той да ми е харесал. Кожата ми е видимо по-плътна, хидратирана, без червенини и изморен вид. Hyalu B5 продължава да е част от моята рутина и грижа за кожата.“, споделя Алис Симеонова, моден инфлуенсър и автор на блога Mademoiselle Aïa.

Продуктите HYALU B5 #larocheposayantiage могат да бъдат открити във всички оторизирани аптеки и техните онлайн магазини.

#HyaluB5ForAll #hyaluB5routine #larocheposayantiage #HyaluB5range #LPRLove #AntiAging

Повече информация за гамата Hyalu B5 за грижа против стареене и за хидратиране можете да намерите на: www.laroche-posay.bg и тук.

Facebook: larocheposaybulgaria

Instagram: @larocheposay

 

H YALU B5: ГРИЖА ЗА КОЖАТА В 3 СТЪПКИ

ТРИОТО HYALU B5 ОТ LA ROCHE-POSAY Е НАДЕЖДНИЯТ СЪЮЗНИК СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА 42

СЕРУМ HYALU B5: СВЕЖ ХИДРАТИРАЩ ВОДЕН ГЕЛ ЗА ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОЖА Любимият на жените серум Hyalu B5 на основата на хиалуронова киселина, витамин B5, мадекасозид и термална вода La Roche-Posay, е първата и основна стъпка от вашата противостарееща рутина. Нанася се върху лицето, шията и деколтето, сутрин и вечер, а освен това е предназначен и за грижа след козметични и естетични процедури. Ефикасността му се потвърждава и от резултатите, които само след един час показват подобрена кожна бариера, след четири часа изпълва кожата, а след четири седмици употреба бръчките видимо намаляват. Бързо възстановява гъвкавостта, еластичността, здравия и свеж тен на кожата. Бръчките и фините линии стават по-малко видими, а кожата изглежда обновена.

ТРИОТО HYALU B5 ОТ LA ROCHE-POSAY Е НАДЕЖДНИЯТ СЪЮЗНИК СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА 43

HYALU B5 ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР: ВИСОКОЕФЕКТИВНА ГРИЖА ЗА ОКОЛООЧНАТА ЗОНА БЕЗ ПАРФЮМ Кожата около очите е четири пъти по-тънка, а поради това и по-чувствителна, в сравнение с кожата на останалата част от лицето. Освен това, през деня мигаме средно около 10 000 пъти; това допълнително прави кожата около очите дехидратирана. Кремът за околоочен контур Hyalu B5 ефикасно намалява следите от умора, правейки контурите на околоочната зона да изглеждат по-пълни. Постига се по-свеж и отпочинал вид. Нанася се сутрин и вечер и представлява идеална основа за грим. Проучванията показват, че много скоро след нанасянето 78% от жените твърдят, че кожата около очите вече не изглежда по-различна, 80% от тях, че е хидратирана, 75% – че фините линии около очите са видимо намалели, а след 4 седмици е установена 25% по-малка видимост на торбичките под очите.

ТРИОТО HYALU B5 ОТ LA ROCHE-POSAY Е НАДЕЖДНИЯТ СЪЮЗНИК СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА 44

HYALU B5: ИНТЕНЗИВЕН ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОЖА Формулиран с комбинацията от активни съставки хиалуронова киселина и витамин В5, кремът за лице HYALU B5 е подходящ за дехидратирана кожа с признаци на стареене като загуба на обем, еластичност и поява на фини линии и бръчки, която се нуждае от допълнителни грижи. Хидратира ефикасно и връща свежестта и блясъка на уморената кожа. Нанася се върху лицето, шията и деколтето, като последната стъпка от вашата рутинна грижа, сутрин и вечер. Може да се използва самостоятелно или в комбинация със серум Hyalu B5. Проучванията показват, че 87% от жените твърдят, че кожата им изглежда по-еластична, 79% – че тенът им изглежда по-свеж, а 64% от тях споделят, че бръчките им са по-малко видими.

Серум Hyalu B5 на La Roche-Posay препоръчана информативна цена: 72,70 лв.

Крем за лице Hyalu B5 на La Roche-Posay препоръчана информативна цена: 54,80 лв.

Крем за околоочен контур Hyalu B5 на La Roche-Posay препоръчана информативна цена: 49,50 лв.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Високите нива на окситоцин могат да забавят до 60% стареенето на кожата

MIKA

публикувано

на

от

Високите нива на окситоцин могат да забавят до 60% стареенето на кожата 45

снимка: ПР

До 60% забавяне на стареенето на кожата при повишени нива на оксидоцин отчита скорошно клинично проучване. То е проведено от Козметичния дерматологичен център McLean, Вирджиния, САЩ, под ръководството на д-р Никол Хайре, възпитаник на Масачузетския технологичен институт.

Участникът в пилотното проучване с най-високи нива на хормона (306 pmol/L/24 hr) е на 57 г. В живота си тя е използвала само базисна грижа за кожата и се е излагала редовно на слънце (ниво 5 от 7). Въпреки това тя регистрира SAS резултат (възраст на кожата/Skin Age Score) 23, което е с 60% по-ниско от очакваното за нейната възраст.

Положителният ефект от окситоцина, наричан още „хормон на любовта“, отдавна е обект на изследвания от учените. Например, в проучване от 2019 г. експертите потвърдиха, че хората активно произвеждат хормона окситоцин по време на периода на ухажването и комплиментите. Той е този, който блокира стреса и дава усещане за сигурност, доверие и щастие. Окситоцинът също стимулира собствения имунитет на кожата и намалява риска от възпаления. Друго проучване, публикувано в British Journal of Dermatology, показва, че окситоцинът участва и в превенцията на стареенето.

Често казваме, че влюбените хора сякаш сияят отвътре – това е, благодарение на окситоцина. Той активно регенерира и оксигенира (насища с кислород) кожните клетките и така създава ефекта на естествен блясък. Той също така блокира действието на кортизола, хормон на стреса, което допринася за свежа и здрава кожа.

Популярният дерматолог от Ню Йорк Елиза Лав междувременно установи на практика, че състоянието на кожата пряко зависи от нивото на кортизола:

„Почти всички кожни заболявания се влошават от стреса. Моите пациенти с лека екзема, псориазис или акне често откриват, че не могат да контролират симптомите си, когато са под стрес. Управлението на стреса е ключова част от правилния режим на лечение. Когато сме спокойни и щастливи, кожата също е щастлива“, споделя тя пред Sunday Edit.

Всички тези научни факти са добро напомняне за това колко е важно да бъдеш в хармония и да се грижиш за себе си. Един сигурен начин за намаляване на стреса, препоръчан от шведския козметичен бранд FOREO, e професионалният ритуал за грижа за кожата и почистване на лицето с LUNA 3 в уюта на собствения ви дом. С 8000 звукови пулсации T-Sonic™, устройството ефективно почиства кожата, облекчава мускулните скоби и дори главоболието, причинено в резултат на мускулно напрежение. LUNA 3 помага и за изглаждане на бръчките, подчертава скулите чрез лимфодренажен масаж и тонизира кожата на лицето.

Устройството предлага 4 режима за антистрес и анти-ейдж СПА терапия в уюта на собствения ви дом. Можете да изберете подходящия в приложението FOREO For You, в зависимост от вашите желания. Нека ви разкажем накратко за всеки един от тях.

Eyes on the Prize (2 минути)

Идеален за масаж на околоочната област. Този режим комбинира пулсации с ниска и висока интензивност, което ви позволява да тонизирате и стегнете кожата без риск от нараняване.

Nothing but Neck (2 минути)

Стяга и укрепва една често подценявана зона – шията и деколтето. Когато се използва редовно, помага за бъдещето избягване на сериозни козметични интервенции.

Contour Crazy (4 минути) 

Гарантира контурен ефект без грим. След масажа скулите моментално се оформят и линията на челюстта става по-видима и изящна.

Mouth Magic (2 минути)

Тонизира зоната около устните, която също се счита за важен индикатор за възрастта. „Чао-чао“ мимически бръчки.

Всеки от режимите ще ви помогне да постигнете перфектния резултат в грижата за кожата за кратко време, за да можете да повишите самочувствието си и да сияете, докато общувате с любими хора или правите любимите си занимания.

В България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg. Актуалната препоръчителна цена на LUNA 3 е 418 лева. Продуктът бе пуснат на пазара през 2020 г. и вече е любим на популярни личности като Рита Ора и Криси Тейгън. Освен че осигурява професионално СПА почистване на лицето в домашни условия, LUNA 3 предлага нежен анти-ейдж масаж за сияен и младежки вид, който всеки може да постигне от комфорта на собствената си всекидневна или баня.

Продължете понататък

Lifestyle

Д-р Снежана Атанасова и д-р Ася Данчева обсъждат най-интересното за ботулиновия токсин

MIKA

публикувано

на

от

Д-р Снежана Атанасова и д-р Ася Данчева обсъждат най-интересното за ботулиновия токсин 46

Какви са възможностите за неговото приложение ще научите от живо предаване в Инстаграм

Дерматолозите д-р Снежана Атанасова и д-р Ася Данчева ще обсъдят любопитни факти около едно от най-популярните вещества в света на красотата и естетичната дерматология – ботулиновия токсин, в живо предаване в Инстаграм.

Какво представлява ботулиновия токсин? Защо този медикамент е толкова популярен и всъщност лекарство ли е той? Защо при някои пациенти не се задържа достатъчно? Кои са най-любопитните факти за ботулиновия токсин и какви са новите възможности за неговото приложение? Какво препоръчват специалистите?

Тези и още много въпроси ще бъдат дискутирани в живото предаване в Инстаграм, на 25.03 (четвъртък) в 19.00ч, по време на което д-р Атанасова и д-р Данчева ще отговорят на всички въпроси от страна на зрителите.

Д-р Снежана Атанасова, собственик на клиника „ATA DERMA“ е дерматолог с повече от 20 години практика. Притежава две висши медицински образования – завършва медицина в Русия, а след това се дипломира и в Еберхард – Карл Университет Тюбинген, Германия. Специализира дерматовенерология в Русия и България. Д-р Атанасова е председател на Асоциацията на естетичните дерматолози в България (АЕДБ).

Д-р Ася Данчева е дерматолог-венеролог от 28 години и от 15 години се развива в естетичната дерматология. Член е на управителния съвет на АЕДБ. Съсобственик е в медицински център „Дерма София”. От 10 години е тренер на Мерц, както и един от водещите специалисти в България за прилагане на Радиес.

Зрителите ще могат да наблюдават и участват в живото предаване в следните акаунти в Инстаграм: @ataderma и @dr.dancheva

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 57
Културапреди 7 дни

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 58
Културапреди 7 дни

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 59
Културапреди 7 дни

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 60
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 61
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Скандал, който свали правителство 62
Кинопреди 7 дни

Скандал, който свали правителство

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 63
Lifestyleпреди 7 дни

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 64
Обществопреди 7 дни

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T 65
Tехнологиипреди 3 седмици

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T

"Круела" с нов зрелищен трейлър 66
Кинопреди 7 дни

“Круела” с нов зрелищен трейлър

Горещо