Connect with us

Кино

Три български продукции в развитие са селектирани за Седмицата на независимото кино в Ню Йорк

Avatar

Публикувано

на

Logo s IFP

Три български кино проекти в развитие са селектирани за първи път за участие в Седмицата на независимото кино, в Ню Йорк (17-22 септевмри, 2016 г.) благодарение на сключеното партньорството между Со Индипендънт Филм Фестивал и Independent Filmmaker Project в САЩ.

За меката на киното ще заминат проектите: „Рибена кост“ на Драго Шолев, „Възвишение“ на режисьора Виктор Божинов и „Нанук“ на режисьора Милко Лазаров. Фестивалът Со Индепендент осигурява престоя в Манхатън на родните продуценти по време на събитието.

Седмицата на независимото кино се провежда и организира от Independent Filmmaker Project ( IFP) – най-голямата организация за независимо кино в САЩ.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“400″]IFP film week[/media-credit]

Създаден  през 2010 г., Фестивалният форум на IFP  включва над 100 американски и международни, фестивални селекционери и мениджъри, включително представители от Берлин, Кан, Full Frame, Hot Docs, Ню Йорк Филм Фестивал, New Directors, Ротердам, Сламданс, Сънданс, SXSW, и Tribeca, които го посещават всяка година, за да са сигурни, че ще намерят нови продукции  и първи ще открият нови таланти по време на Седмицата на независимото кино.

Тази седмица е мястото, където режисьори, художници, и разказвачи на завладяващи киноистории пресичат своите пътища с хора, които им помагат  да движат проектите си напред. Творците получават финансиране, консултации, дистрибуция и възможности за участия в международни фестивали. Представителите на световната киноиндустрия откриват нови таланти и идеи. По време на Седмицата на независимото кино, международните участници и зрителите на Ню Йорк получават възможност да видят едни от най-авангардните нови  кино продукции на голям екран.

Advertisement

Форумът е място за истински находки за кино индустрията със своите 160 творби в развитие, които се представят в рамките на Седмицата всяка година. Селектираните проекти са оригинални и провокативни, с широк спектър от  бюджети, жанрове и смисли ( повече информация можете да намерите тук: http://www.ifp.org/press/ifp-announces-2016-project-forum-film-slate/#.V57M1kZ97IX)

Форумът се  състои от две секции: No Borders (сценарии за пълнометражни филми в различни етапи на развитие, кратки и дълги  сериали, както и игрални и серийни продукции  в пост-продукция) и Spotlight – секция за  документални филми и документални поредици в развитие. Не-американски проекти могат да кандидатстват за форума само чрез своите международни партньори сред които от тази година е и София Индипендънт Филм Фестивал.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Drago Sholev[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“956″]Viktor Bojinov[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“499″]Milko Lazarov[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement