Открийте ни и в

Култура

Три танцови стила с американски и европейски топ-хореографи в лятна „Танцова работилница Dance It!”

публикувано

на

Три танцови стила с американски и европейски топ-хореографи в лятна „Танцова работилница Dance It!” 137

снимка: PR

И това лято българските танцьори ще имат изключителната възможност да развият уменията си работейки с хореографи от световните сцени в продължение на цели две седмици в три танцови стила. От 22 август до 2 септември жадните за развитие танцьори от цялата страна могат да постигнат качествено ново ниво на техниката си и да научат нов репертоар в лятната „Танцова работилница Dance It!“, осъществявана от фондация „Танцово изкуство – Илиев“.

Новост в програмата е привличането на европейски специалист по съвременен танц. Завладяващият Педро Диас, който преподава и твори за University of the Performing Arts – Мюнхен, Тhe Iwanson School, Performing Art Studiо Munich и Dance Station Munich, ще предаде специфичните си знания по модерна техника и ще изгради оригинална финална хореография за участниците в този стил. Класовете по балет в стил Баланшин, наложил се като основен в Америка, ще са на две нива – за напреднали и средно-напреднали – и ще бъдат водени от харизматичната Пола Уебър, преподавател в University of Missouri и Kansas City Ballet. Новаторът-хореограф Петър Илиев, един от най-обичаните преподаватели в училищата на Pacific Northwest Ballet и Ballet Chicago, отново ще разкрива тайните и структурата на етническия (характерния) танц.

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”650″]Summer6[/media-credit]

Включвайки се в Лятната работилница, запалените и мотивирани танцьори ще имат уникалната възможност не само да влязат във форма за началото на учебната година, но и силно да развият танцовата си техника и да изследват дълбините на таланта си – благодарение на продължителността и интензивността на летните ателиета и изключителните преподаватели.

„Танцова работилница Dance It!“ ще се проведе в студията на Dance Station” в „Paradise Mall”, етаж 3, бул. „Черни Връх“ 100 в София от 22 август до 2 септември, а изработеният репертоар ще бъде показан в края на последния ден, петък, от 17 ч. във VIVACOM Art Hall. Всеки желаещ ще може да види тогава резултатите от наситения работен и творчески процес.

За повече информация и записване за участие посетете: http://ilievdance.org/program/summer-intensive-dance-it-2016/

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”650″]Summer10[/media-credit]

Реклама