Открийте ни и в

Lifestyle

Тръгва програмата за социална отговорност на Перно Рикар България

Avatar

публикувано

на

Тръгва програмата за социална отговорност на Перно Рикар България 141

снимка: ПР

Компанията ПерноРикар България стартира официално своята нова програма за социална отговорност с първа прожекция на късометражния филм „Моментът никога не е само един“ в елитната столична 164 испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“.Повече от 60 ученици и 4 класни ръководители оцениха високо както филмовата продукция, така и програмата, създадена специално за тях в опит да бъде ограничено шофирането в нетрезво състояние.

„Шофиране = Отговорност“ е разработена от компанията Перно Рикар в отговор на един от поетите от алкохолната индустрияангажименти към Световната Здравна Организация. Целта на програмата е повишаване на информираността на младите и бъдещите шофьори за опасностите от шофирането в нетрезво състояние – отговорност,поета от компанията в световен мащаб.

Програмата цели добавянето на набор от занятия в учебната програма на 12 клас и университетите в страната. Атрактивна методика и нестандартен подход са сред отличителните й черти.Тя е изградена от няколко основни компонента и включва късометражен игрален филм, комикс и информационна уеб платформа. Специален наръчник на класния ръководител ще служи за улеснение при провеждането на „Час на класа“ или лекция, посветени на безопасното шофиране. Цялата информация и всички материали, необходими за провеждането на час на класа могат да бъдат намерени на KARAIOTGOVORNO.COM. Всеки преподавател вече може да се регистрира и успешно да свали образователния инструмент.

„Бъди отговорен – не шофирай пил“ се обръща къмвъзрастовата група 18-25 като една от най-рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние. Това е възрастта в която младите хора стават пълноправни членове на обществото, но не са достатъчно подготвени за някои от отговорностите и за последствията от взетите решения. Затова те са основна целева група, а самите учители и университетски преподаватели – посланици, като значими фигури в живота на дванадесетокласните и студентите.

Часът на класа е идеален вариант за провеждане на дискусия по темата сред 18-19 годишните, а университетската аула осигурява среда за дискусия и промяна на нагласи сред малко по-големите и вече оформящи се като отговорни членове на обществото студенти.

Един от основните компоненти на програмата е късометражният игрален филм „Моментът никога не е само един“. Режисьор на продукцията е Зоран Петровски(„Под прикритие“, „Революция Z”), а сценарист е Георги Иванов („Под прикритие“, „Революция Z”). В основните роли влизат млади актьори, а съставът се допълва от добре познати имена като Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров и Филипа Балдева.

Модулът вече функционира и първите часове на класа, посветени на темата за безопасното шофиране са вече факт. Предстоят крайно любопитни месеци, в които с интерес ще следим разпространението на филма в цялата страна. Интересът е огромен, а каузата заслужава да бъде следвана.

Реклама