Открийте ни и в

Култура

Тommy Hilfiger представи TommyXGigi в Милано

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Tommy Hilfiger, представен в България от SARKK SA, събра на едно място мода, иновации и изпълнения с адреналин свят на Формула 1 по време на събитието TOMMYNOW “DRIVE“. Вдъхновено от любовта на дизайнера Томи Хилфигър към моторните спортове, шоуто комбинира скорост с нотка носталгия към отминалите дни.

Четвъртото ревю TOMMYNOW се състоя по време на Седмицата на модата в Милано на 25 февруари в Milano Congressi.

Шоуто очарова модната столица, демонстрирайки най-интересните дизайни от колекцията за пролет 2018. Артикулите можеха да бъдат незабавно закупени онлайн по време на представянето им.

Колекцията съчетава дългогодишната любов на Томи Хилфигър към моторните състезания с американско наследство на марката. Тя представлява осъвременен атлетичен стил с уникално разнообразие от пропорции и форми.

Стремежът на Томи Хилфигър да бъде пионер във всеки аспект, беше подкрепен от партньорство на марката със световните шампиони на Формула 1 Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

снимка: ПР

КОЛЕКЦИИТЕ

След успеха на ревюто за есен 2017, събитието TOMMYNOW “DRIVE” за пролет 2018 продължава концепцията за демократизиране на модата. За втори път по време на ревюто бяха представени едновременно мъжките и дамските колекции HILFIGER, както и четвъртата капсулна колекция TommyXGigi, създадена съвместно с Дждижи Хадид, световен супермодел и глобален посланик на дамските колекции TOMMY HILFIGER.

TOMMYNOW “DRIVE”

Над 2 000 гости, в това число потребители, медии, известни личности и инфлуенсъри, имаха възможността да се насладят на вдъхновяващо модно изживяване. Те се потопиха в света на моторните състезания чрез истинско озвучаване от състезанията във Формула 1, предоставено с любезното съдействие на Bose, и инсталации с LED осветление. Те изпитаха тръпката от моторните състезания чрез симулатора на F1 и предизвикателство в пит стопа на F1, предоставени с любезното съдействие на Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

ДИГИТАЛНИ ИНОВАЦИИ

Марката Tommy Hilfiger беше отличена в топ 3 на най-иновативните компании в сектора „Стил“ в ежегодното издание на Fast Company. След успеха на първите три ревюта TOMMYNOW, събитието за пролет 2018 продължи концепцията “Виж сега – купи сега”.

TOMMYNOW продължава да се развива като иновационен инкубатор, в който се прилагат нови технологии, които в последствие се развиват и интегрират в бизнеса на Tommy Hilfiger. Този сезон, изживяването “Behind the Drive” по време на TOMMYNOW, създадeно чрез паралакс ефекти, добави допълнителна гледна точка за зрителите. Чрез сканиране на QR кодове, разположени в трансформирания Milano Congressi, гостите се пренесоха в света на TOMMYNOW. Те станаха свидетели на ексклузивни кадри от създаването на съвместната капсула TommyXGigi за пролет 2018 и процеса на разработване на състезателна кола Mercedes-AMG Petronas Motorsport във Формула 1.

Този сезон TOMMYNOW SNAP продължава да използва технологията за разпознаване на 2D и 3D изображения, която позволява на феновете на марката да правят снимки на всеки артикул или аксесоар, било то в магазина, в реклама, по време на модното ревю (на живо или онлайн) или на улицата и да го закупят веднага онлайн. Когато разпознае артикули от колекциите TommyXGigi или HILFIGER COLLECTION за пролет 2018, приложението TOMMYNOW SNAP предоставя уникални кадри от процеса по създаване на колекцията, което предоставя на потребителя едно обогатено изживяване. Допълнителното видео съдържание включва еволюцията на съвместната капсула  TommyXGigi за пролет 2018 и известни личности, носещи любимите си артикули от колекцията.

Този сезон чатботовете TMY.BOY и TMY.GRL ще предоставят съвети чрез видео съдържание от инфлуенсъри, които споделяха любимите си комбинации от колекцията TOMMY HILFIGER за пролет 2018.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

Концентричните окръжности на живота в “Правек и други времена” от нобелистката Олга Токарчук

MIKA

публикувано

на

от

Най-завладяващият роман на носителката на Нобелова награда за литература Олга Токарчук – “Правек и други времена” – излиза на български език в преработения и обновен превод на Георги Кръстев и с впечатляваща корица на Таня Минчева/Kontur Creative. Това е четвъртата книга на полската писателка в каталога на издателство ICU след “Бегуни”, “Карай плуга си през костите на мъртвите” и полиграфическото бижу “Изгубената душа” (с илюстрации от Йоанна Консехо).

Правек е място в центъра на Вселената…

В Правек са събрани множество съдби, усукани във времето и затръшнати в себе си. Четири архангела пазят границите на полското селце, в което любов, страх и страст бушуват между две реки. Тук историята среща религията, ангелите – обърканите човеци, магията – реалността. На това място, изтъкано от символи, живее, диша и обича плеяда от незабравими герои.

Погледът, който пресечната точка между реалност и магия позволява, е фрагментарен. Шейсет парченца живот, побрани в кратки разкази, пренареждат традиционните представи за епически герои. В тях говорят и предметите, и природата в нейната цялост, одушевена и неодушевена, реална и въображаема. Това превръща романа в стилизирана притча, в алегория за неумолимия ход на времето и сблъсъка между всички негови проявления.

„Правек и други времена“ е роман за раждането, живота и смъртта; за вечността и предизвикателствата на времето, което тече по различен начин за всеки герой, но наред с това е и обобщено до мащаба на историчността, побрало в себе си целия неспокоен 20. век. Тази книга предлага подслон на истории, окъпани в блясъка на магически реализъм, но и ужасяващи в своята близост до реалността. Нужна глътка въздух за всеки, който е готов да се остави на пречистващата сила на литературата.

“Правек и други времена” е съвременна класика, роман от световна класа, ключов за удостояването на Олга Токарчук с Нобеловата награда за литература и превръщането ѝ в един от най-важните европейски писатели на 20-и век.

Продължете понататък

Култура

Представяне на „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ от Теодора Ризова

MIKA

публикувано

на

от

Център за книгата отправя покана за участие в онлайн представянето на „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ от Теодора Ризова на 1. март 2021 г. от 14.30 ч. в Zoom и Facebook Live. Модератор на събитието е доц. д-р Ангел Георгиев с дискутанти проф. д-р Николина Попова и доц. д-р Минчо Полименов, ръководител на катедрата „Туризъм“ на Бургаски университет „Асен Златаров“.

Монографията „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ e научно издание, което третира изключително актуална тема за управлението на съвременния туризъм в туристическите комплекси в България – териториално- туристически структури на регионално ниво. Туристическите комплекси изпълняват ролята на опорни точки за постигане на устойчивост на туризма в регионален и национален план. Системният им характер, отличаващ се с наличието на определен тип прави и обратни връзки между подсистемите им придава характеристики на устойчивост, способност за еволюция, самоорганизация и „надеждност“.

Монографичният труд е оригинален научен принос с теоретико-методологически характер като в дълбочина е систематизираният концептуален модел за изследване на ефективността на управлението в туристическите комплекси. Представеният интегриран модел на управление на туристическите комплекси създава условия и възможност за развитието на регионалната икономика.

Връзка към събитието:
Zoom: https://us02web.zoom.us/j/86293108772?pwd=VVJxclk5cHlDK2Q3RWFxYUNXWWlRZz09, Meeting ID: 862 9310 8772, Passcode: 865588
Facebook Live: https://www.facebook.com/NBUCenterForTheBook/

 

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 23 часа

Концентричните окръжности на живота в “Правек и други времена” от нобелистката Олга Токарчук

Културапреди 23 часа

Представяне на „Интегрирано управление в туристическите комплекси“ от Теодора Ризова

Lifestyleпреди 2 дни

Приключенският филм „Робин Худ: Принцът на разбойниците” – тази събота по FilmBox Stars

Tехнологиипреди 2 дни

Fitify и Mood Messenger са сред първите независими за смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro

Lifestyleпреди 2 дни

Средно по 23 минути на ден отделя всяка жена за грижа за кожата

Музикапреди 3 дни

Nessa Barrett & jxdn представят “la di die”

Lifestyleпреди 3 дни

Банкоматите могат да ускорят икономическото възстановяване след COVID-19

Културапреди 3 дни

Eдинствената автобиография на Мохамед Али излиза в луксозно издание с твърди корици

Музикапреди 3 дни

Петър Байков в „Музика, музика“ по БНТ 1

Lifestyleпреди 3 дни

Университетският театър на НБУ с кампания срещу насилието в училище

Горещо