Connect with us

Lifestyle

Уникална арт инсталация от бутилки показва как можем да опазим природата

Avatar

Публикувано

на

DSC 1312

Уникална арт инсталация във формата птици, направена от бутилки минерална вода Банкя, може да бъде видяна до 26 май в атриума на Сердика Център (бул. „Ситняково” № 48). Двете скулптори са на скален гълъб, който е включен в Червената книга на България.

Любопитното е, че въпреки разликата в размерите на фигурите и двете са направени от еднакъв брой бутилки – точно 750 броя. Целта на инсталацията е да покаже нагледно колко място се спестява в контейнерите за рециклиране, когато свиваме бутилките след употреба. А крайният резултат от това е спестяване на гориво, необходимо за транспортирането на отпадъците.

Инсталацията е изградена от новите twist бутилки на минерална вода Банкя в опаковки от 0.5 л. Освен, че са по-леки с 15% от предишните, техният специален дизайн позволява по-лесното им свиване и намаляване на обема след употреба. А самата форма на twist бутилката подканва потребителите как с едно движение могат да дадат своя принос за опазването на природата.

Арт инсталацията е разположена в специално създаден кът, изграден изцяло от естествена растителност. В деня на откриването на скулпторите посетителите на Сердика Център имаха възможност да видят нови и нестандартни приложения на бутилките в своето ежедневие. Съвместно с ЕКОПАК бяха организирани творчески работилници за направата на ефектни аксесоари и саксии от пластмасата на употребявани бутилки.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]DSC_1405[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement