Открийте ни и в

Tехнологии

Устреми се към бъдещето със серията Huawei Mate 40 – огромна мощност и вдъхновение за креативност

MIKA

публикувано

на

Huawei Consumer Business Group (BG) прибави към богатото си продуктово портфолио серията от най-висок клас HUAWEI Mate 40, която променя коренно потребителското изживяване със смартфона. Най-добрият Mate досега, Mate 40 e олицетворение на най-високите технологии на Huawei, на ДНК-то на компанията да инвестира в иновации и да ги имплементира в модели, всеки път надскачащи това, което мислим за възможно в цифровата ера.

HUAWEI Mate 40 e новият технологичен връх в емблематичната серия Mate. За последните 8 години бяхме свидетели на 10 открояващи се Mate устройства, а днес най-новите Mate 40 са пресечна точка на най-високите постижения в технологичната индустрия. От мощната производителност до уникалното взаимодействие с потребителя, всичко е подчинено на идеята за най-доброто изживяване със смартфон. HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са базирани на първия и единствен в света 5-нанометров чипсет с интегрирана 5G свързаност, Ultra Vision кино камера и емблематичния Space Ring дизайн, и на по-интелигентно и по-интуитивно изживяване в изпълнения с цифрови технологии свят.

Ричард Ю, Изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group, каза от сцената: „Всяка година серията Mate събира най-високите технологични постижения в изумително устройство. Това е ДНК-то на Mate и го правим възможно с нашата отдаденост на иновациите. В тези безпрецедентни времена, фокусът ни остава създаването на по-добро бъдеще, с иновативни технологии, които имат позитивно и съществено отражение в живота на потребителите. Занапред, ще продължим да работим заедно с нашите партньори, за да осигурим Seamless AI Life изживяване на потребителите от целия свят.“

Футуристичен дизайн

Като среща на иконичния дизайн с иновативните технологии и прецизност на изработката, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ следват принципа, че формата е израз на функционалността. Характерният HUAWEI 88° Horizon Display създава потапящо визуално поле в компактно тяло, а плавните извивки лягат удобно в ръката. Устройствата предлагат още водо и прахоустойчивост от клас IP 68, възможност да управлявате силата на звука както с виртуални, така и с физически контроли, и усъвършенствани алгоритми за предотвратяване на реакции от случайно докосване.

Олицетворение на чистата красота, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са с по-малък прорез за предната камера, в който са събрани 3D-базирано лицево отключване (3D Face Unlock), ултраширокоъгълна селфи камера и ултрапрецизен сензор за управление с жестове.

Гърбът на устройствата разкрива т. нар. Space Ring Design, еволюция на иконичния дизайн на серията, базиран на кръга и симетрията. HUAWEI Mate 40 и HUAWEI Mate 40 Pro са налични в черно и бяло, както й в неустоимия цвят Mystic Silver, постигнат с покритие, което създава ефект на изместване на цветовете и ни потапя в мистерията на невидимото. Налице са и два варианта от еко кожа, Sunflower Yellow и Olive Green. HUAWEI Mate 40 Pro+ е с панел от нано-керамика в два непреходни цвята – Ceramic White и Ceramic Black.

Kirin 9000 поставя нови стандарти за производителност и 5G

В сърцето на най-добрия Mate досега е серията Kirin 9000, изцяло екипирана за 5G, способна на интензивни изчисления и многозадачност, които изпълнява с лекота. Използван в HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+, Kirin 9000 е най-комплексният 5nm 5G SoC, гарантиращ огромен скок в производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик. За първи път чипсет на флагман има повече от 15.3 милиарда транзистора, което представлява безпрецедентна гъстота и функционалност на 5G SoC чипсета. Мощният централен процесор се характеризира с трислойна енергийно ефективна архитектура с ядра, които работят на базови честоти до 3.13 GHz. В едночиповата система е интегриран и графичният процесор 24 -Core Mali-G78 GPU, както и иновативна невронна мрежа с две големи и едно малко ядра, което постига нов връх в работещия на самото устройство изкуствен интелект.

24-Core Mali-G78 GPU в HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ е най-мощният графичен процесор, поставян някога в Huawei устройство. Благодарение на него потребителят се радва на висока графична производителност, както и на изумително аудио и видео изживяване в игрите. 90Hz дисплей работи заедно с 240Hz честота на обработка на докосванията, за да осигури бърз отговор на действията ви, и вече поддържа управление с докосване на нивото на визуалното преживяване. Тази система се допълва от два стерео говорителя за създаване на кино изживяване със супер бас дори от мобилно устройство.

В серията HUAWEI Mate 40 Series е използвана и усъвършенствана технология на батерията, за да посрещне нуждите на 5G, и най-бързата версия на HUAWEI SuperCharge.

Комплексна камера, с която снимките и видеата за по-лесни и по-качествени

Фотографската система на серията HUAWEI Mate 40 е разработена съвместно с Leica в стремеж към най-доброто възможно решение и поредните пробиви към доскоро немислими възможности. Ултраширокоъгълен обектив, мощна основна камера с висока резолюция, изумително телефото и още много възможности от висок клас са достъпни в персоналното ви цифрово устройство. С двойна кино-камера и двойна ултраширока камера, потребителите могат да заснемат изумителни широкоъгълни видеа и снимки както с основната, така и с предната камера.

А когато говорим за кинематография, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са повече от изключителни. Двойната кино-камера се характеризира със сензор със съотношение на страните 3:2, в стила на киното. Заснемането висококачествено видео е по-лесно отвсякога, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията, дори при снимане в условия, при които осветеността драстично се променя. Сред останалите екстри е много полезното следене на обекта с Tracking Shot, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Фонова музика, филтри и ефекти също могат да се добавят с лекота. Да не забравяме и аудиото – серията HUAWEI Mate 40 предлага Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители.

Ултраширокоъгълната кино-камера предлага още по-широк ъгъл на видимост, по-богат детайл, още по-добро качество при ниска осветеност и алгоритми за коригиране на изкривяването, което позволява заснемането на красиви пейзажни сцени, докато основната камера прави невероятни снимки във висока резолюция. Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus. Подобрената корекция на дисторзията се прилага върху лицето, тялото и крайниците, благодарение на което ултраширокоъгълната камера е приложима в много повече снимачни ситуации. HUAWEI Mate 40 Pro идва и с перископска телефото камера, за да поддържа 10-кратно хибридно приближение и 50-кратно цифрово приближение, а HUAWEI Mate 40 Pro+ отива още по-далеч с двойна телефото камера, която позволява 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение.

Ultra Vision селфи камерата на HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ извежда влогинга и селфитата на качествено ново ниво с поддръжката на 4К и опцията за заснемане в 3 различни зрителни полета – от най-близък до ултраширок план. Селфито на забавен каданс добавя още творчески възможности към предната камера, позволявайте да се добави драматизъм при документиране на случващи се на висока скорост сцени.

С мисъл за потребителя

HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са създадени с идеята да революционализират начина, по който потребителите интегрират смартфоните в живота си с функции като интелигентно управление с жестове, което позволява управление, без изобщо да докосвате устройството. Просто прокарайте ръка над екрана, за да събудите смартфона, или навигирайте през екрани и менюта с махане наляво, надясно, нагоре и надолу. Поддържа се и въздушен жест за приемане на обаждане.

Изцяло нова е функцията Eyes on Display за изцяло персонализирани интерактивни дисплеи, съдържаща всичката информация, която искате да имате винаги пред погледа си. Звъненето от ненавременни входящи повиквания може да се намали само с поглед, а автоматичното „заспиване“ да се изключи, след като телефонът е привлякъл вниманието ви.

Усъвършенстваната MeeTime функционалност е крачка към по-свързан, по-интелигентен живот. В комбинация с 1+8+N екосистемата, мултиекранното взаимодействие предлага на потребителите нов начин да работят с повече от едно устройство, изпълнявайки няколко приложения едновременно при комбинацията смартфон и PC.

По отношение сигурността, операционната система EMUI 11 винаги е предлагала съвременни решения за защита на потребителите. Trusted Execution Environment системата е сертифицирана като CC EAL5+, което е най-високото ниво за микроядро за комерсиална употреба. EMUI 11 идва и с нови функции за защита на неприкосновеността на информацията. При пращане на изображения потребителите могат лесно да изтрият чувствителни лични данни като локация, време и информация за устройството от файла, преди да го изпратят.

Серията HUAWEI Mate 40 идва с Huawei Mobile Services (HMS), осигурявайки по-интелигентно, по-богато, по-удобно и по-сигурно потребителско изживяване. От трибуната на глобалната премиера, Huawei обяви още нови приложения за потребителите по света, включително Petal Search – машина за търсене на различни типове съдържание, Petal Maps – карта, която се възползва от управлението с жестове на серията HUAWEI Mate 40, и HUAWEI Docs – мощна универсална услуга за документи. Тези приложения проправят пътя към по-добър базиран на цифровите технологии живот за над 700 милиона потребители на Huawei устройства по света.

В България Mate 40 Pro се очаква в България в началото на декември.

По време на глобалната премиера, Huawei представи също HUAWEI FreeBuds Studio, първите over-ear шумопотискащи слушалки на бранда, HUAWEI WATCH GT 2 PORSCHE DESIGN, както и смарт очилата HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II и HUAWEI Sound wireless Hi-Fi.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

Huawei Mate 40 Pro стъпва на българския пазар

MIKA

публикувано

на

от

Най-новият и най-мощният досега флагшип на Huawei – Mate 40 Pro, от днес е в продажба на българския пазар в търговските мрежи на A1, Теленор, Виваком, Технополис, Техномаркет, Зора и партньори на Polycomp. България е сред първите държави в Европа, която ще продава модела, олицетворение на най-високите технологии на компанията и все по-големите възможности за създаване на съдържание, включително видео, само със смартфон в ръка.

HUAWEI Mate 40 Pro е базиран на 5-нанометровия чипсет с интегрирана 5G свързаност Kirin 9000, Ultra Vision кино камера, 90Hz OLED дисплей, 66W жично и 50W безжично зареждане и емблематичния Space Ring дизайн. „Серията Mate има много фенове у нас. Тя е израз на сила, мощност, креативност и победа – качества, които всеки от нас търси, особено в предизвикателни времена като днешното. Щастливи сме да предложим новия Mate 40 Pro на нашите фенове в България само месец след глобалната му премиера.“, сподели Лонгруи Циу, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Футуристичен дизайн с 88° Horizon Display

Гърбът на Mate 40 Pro следва емблематичния Space Ring дизайн и идва у нас в два цвята – Ceramic Black и Mystic Silver. Лицевата страна е заета от 90Hz-ов HUAWEI 88° Horizon Display, който създава потапящо визуално поле с плавните извивки, които лягат удобно в ръката. Прорезът на предната камера е минимизиран и все пак в него са събрани 3D-базирано лицево отключване (3D Face Unlock), ултраширокоъгълна селфи камера и ултрапрецизен сензор за управление с жестове.

Корпусът е с водо и прахоустойчивост от клас IP 68.

Върхова мощност с Kirin 9000 и Mali-G78 GPU

Mate 40 Pro e базиран на чипсета Kirin 9000, изцяло проектиран за 5G и за всякакви интензивни изчисления и многозадачност. Kirin 9000 е най-комплексният 5nm 5G SoC, гарантиращ огромен скок в производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик. Централният процесор се характеризира с трислойна енергийно ефективна архитектура, а графичният процесор е 24-ядреният Mali-G78 – най-мощният графичен процесор, поставян някога в Huawei устройство. Резултатът е изключително висока графична производителност и изумително аудио и видео изживяване в игрите. 90Hz дисплей работи заедно с 240Hz честота на обработка на докосванията, за да осигури бърз отговор на действията ви. Тази система се допълва от два стерео говорителя за създаване на кино изживяване със супер бас дори от мобилно устройство.

Батерията с голям капацитет от 4400mAh и интелигентно управление на разхода на енергия осигурява комфорт при използването на смартфона във всякакви ситуации, който се допълва от технологиите за бързо зареждане – 66W SuperCharge с адаптер, включен в комплекта, и поддръжка на 50W Wireless SuperCharge.

Leica камера за невероятни снимки, видеа, влогове и филми

Комплексната фотографската система HUAWEI Mate 40 е разработена съвместно с Leica и включва ултраширокоъгълна кино камера, мощна основна камера с висока резолюция, и перископска телефото камера, предоставящи много възможности за визуално творческо изразяване от най-висок клас. HUAWEI Mate 40 Pro има специален фокус върху видеото – от влогове, до всички разнообразни видео формати, които са все по-застъпени както като език за изразяване на нашата личност и презентация на нашия бизнес. Благодарение на новото поколение ултраширока кино камера потребителите могат да заснемат изумителни широкоъгълни видеа. Заснемането на висококачествено видео е по-лесно отвсякога, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията, дори при снимане в условия, при които осветеността драстично се променя. Сред останалите екстри е следенето на обекта с Tracking Shot, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Фонова музика, филтри и ефекти също могат да се добавят с лекота. Да не забравяме и аудиото – серията HUAWEI Mate 40 предлага Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители. Нещо повече – можете да използвате новите Huawei FreeBuds Pro като професионален микрофон в процеса, за записване на Hi-Res аудио към видео съдържанието.

Снимките от своя страна са непреходен визуален език, а основната камера на Huawei Mate 40 Pro прави невероятни снимки във висока резолюция. Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus. Подобрена корекция на дисторзията се прилага върху лицето, тялото и крайниците, благодарение на което ултраширокоъгълната камера е приложима в много повече снимачни ситуации. Фотографската система включва и перископска телефото камера с 10-кратно хибридно и 50-кратно цифрово приближение.

Специално внимание е обърнато и на предната, селфи камера. Тя вече поддържа 4К и опция за заснемане в 3 различни зрителни полета – от най-близък до ултраширок план. Селфито на забавен каданс добавя още творчески възможности към предната камера.

Към днешна дата Huawei Mate 40 Pro оглавява престижната класацията на DxO Mark както за основна, така и за селфи камера на смартфон.

Интуитивно и футуристично управление

Взаимодействието с HUAWEI Mate 40 Pro е едновременно удобно, интуитивно и интригуващо, носещо нотка от филмите с технологии от бъдещето. То може да се случва, без дори да докосвате устройството – например като прокарате ръката си над него, за да го събудите, или като навигирате през екрани и менюта с леко помахване нагоре, надолу, наляво или надясно. Поддържа се въздушен жест и за приемане на обаждане. Междувременно можете да създадете изцяло персонализиран интерактивен дисплей с всичката важна информация, която искате да имате пред себе си при отключване с поглед.

Звъненето от ненавременни входящи повиквания може да се намали само с поглед, а автоматичното „заспиване“ да се изключи, след като телефонът е привлякъл вниманието ви.

Huawei винаги се вслушва в гласа на потребителите си и в резултат на това в новия Mate силата за звука може да се управлява както с виртуални, така и с физически контроли, като в допълнение са използвани и усъвършенствани алгоритми за предотвратяване на реакции от случайно докосване.

EMUI 11 и Huawei Mobile Services

Huawei Mate 40 Pro е първото устройство с новия интерфейс EMUI 11, който предлага множество иновации за сигурна, защитена и ефективна работа. Trusted Execution Environment системата е сертифицирана като CC EAL5+, което е най-високото ниво за микроядро за комерсиална употреба, налице са и нови функции за защита на неприкосновеността на информацията, включително скриване на лични данни като локация, време и информация за устройството при изпращане на изображения. Мултиекранното взаимодействие е от ново поколение и позволява изпълнение на няколко приложения едновременно при комбиниране на смартфон и PC. EMUI 11 оптимизацирa още разхода на енергия и други функции от работата на свързани Huawei устройства от 1+8+N екосистемата, като новите over-ear слушалки FreeBuds Studiо.

Mate 40 Pro e базиран на Huawei Mobile Services и собствения магазин за приложения на Huawei – AppGallery,, както и собствената търсачка Petal Search, която обединява удобно търсене на различни видове съдържание, включително приложения.

В България

У нас Mate 40 Pro ще се предлага в мрежата на A1, Виваком, Теленор, Технополис, Техномаркет, Зора и партньори на Polycomp на препоръчителна крайноклиентска цена от 2399 лв. или на изплащане със съответните планове на мобилните оператори. При спазване на всички епидемични мерки, потребителите могат да го разгледат в обектите на A1 в Paradise Center и Mall of Sofia, на Теленор в Serdika Center и на бул. „Витоша“ 64 в София и в Mall of Varna, на Виваком в Paradise Center и The Mall, в Технополис Младост, в Техномаркет на бул. „Цариградско шосе“ в зоната на Huawei и в магазина на Зора в кв. Драгалевци. В настоящата ситуация Huawei препоръчва онлайн пазаруването винаги, когато е възможно, а повече информация за продукта можете да намерите тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Днес стрийминг гигантът DAZN стартира в България

MIKA

публикувано

на

от

DAZN, водещата глобална спортна дестинация, официално е налична в повече от 200 държави и територии по света. Срещу начална месечна такса от само 2,99 лв., боксовите фенове ще получат пет битки за титли през първия месец в допълнение на непрекъснато растящия архив от класически битки, статии за атлети и програма с оригинално съдържание.

На 4 декември Били Джо Сандърс защитава своята световна титла в средна категория на СБО срещу сънародника си, англичанина Мартин Мъри.

Една битка от тежка категория, която не бива да се изпуска: обединеният световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа ще защитава своите световни титли срещу българския задължителен претендент Кубрат Пулев на 12 декември.

Генадий GGG Головкин иска да остане в историята, като ще се опита да постигне рекордна 21-ва успешна защита в средна категория на 18 декември срещу Камил Шеремета.

„Паунд за паунд“ шампионът Канело Алварез се връща към суперсредна дивизия ден по-късно, на 19 декември, за да се изправи срещу непобедения шампион Калъм Смит в Сан Антонио, Тексас.

Започвайки 2021 с трясък, на 2 януари експлозивният Райън Гарсия ще се опита да подпечата своя авторитет в дивизията срещу закаления в битки олимпийски златен медалист Люк Кембъл за временната титла на СБС в лека категория.

Изтеглете приложението на DAZN сега на устройства с интернет, включително смартфони, таблети, лаптопи, настолни компютри и устройства за дневни стаи като смарт телевизори, стрийминг стикове и игрови конзоли. За повече информация посетете www.DAZN.com.

*Сандърс срещу Мъри не е наличен на DAZN в Обединеното кралство, Ирландия, Австралия или Нова Зеландия. Джошуа срещу Пулев не е наличен на DAZN в Обединеното кралство или Ирландия. Канело срещу Смит не е наличен в Мексико. Гарсия срещу Кембъл не е наличен на DAZN в Полша.

Продължете понататък

Горещо