Connect with us

Общество

Ученици от столично училище дариха храна и консумативи за бездомни кучета

Avatar

Публикувано

на

darenie1

снимка: ПР

Част от децата се включиха и в традиционната уикенд разходка на опашатковците в приюта в Сеславци

 Доброто е заразно – доказаха за пореден път учениците и родителите от училище “Цар Симеон Велики”, район Банкя като осъществиха дарение за дейността на организацията “Бандата на 1500-те” и кучетата от приютите за домашни любимци в Сеславци и Долни Богров. То бе под формата на храни, лакомства и консумативи, които са от най-належаща нужда за опашатковците. Част от дарението са и два специални дървени атракциона за игра на четириногите любимци, които съвсем скоро ще бъдат монтирани на територията на приюта в Долни Богров.

На традиционно организирана уикенд разходка в приют “Екоравновесие” в Сеславци, ученици и родители от училището дариха продуктите, поиграха и се позабавляваха с малки и големи кучета.

“Пожелавам ви някой ден всички сладки кученца да бъдат осиновени! Да бъдат здрави и щастливи”, пожела на отговорниците на приюта петокласничката Алиса по време на разходката с четириногите.

Advertisement

Средствата за дарението бяха събрани по време на Великденския благотворителен базар на училище “Цар Симеон Велики”, на който малчуганите продаваха ръчно изработени картички и сувенири.

“Бандата на 1500-те” е една от най-активните организации, насочени към грижата за животните в нужда. Нейните доброволци са убедени, че ще променят не само живота на кучетата в приютите, но и нагласата на обществото ни спрямо тях. От “Бандата” се грижат за спокойния живот на кучетата в няколко приюта на територията на столицата.

Continue Reading
Advertisement