Connect with us

Lifestyle

Училищата и учителите могат да използват Daskal.eu безплатно

Avatar

Публикувано

на

daskal.eu

Създателите на иновативната образователна платформа Daskal.eu. ще я предоставят за безплатно ползване на всички училища, университети, и учители в България до края на 2017. Това е възможно и благодарение на подкрепата на Investor Media Group, водеща медийна компания на българския пазар, която включва националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria, над 15 онлайн медии и сайтове в различни сегменти, радио Bulgaria ON AIR, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine и GO ON AIR The Traveller’s Magazine. Приоритет на медийната група е да подкрепя и инвестира в проекти в областта на образованието – най-важната предпоставка за успешно професионално развитие и пълноценен живот.

Daskal.eu е изцяло българска образователна платформа, насочена към училища, университети и отделни учители. Тя обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, достъпни изцяло онлайн. Включва и пълноценна LMS (т.нар. Learning Management System – система за управление на обучението). Подходяща е за двустранна комуникация в реално време и позволява преподавателят да пише на „дъската“ учебно съдържание, което да е видимо в реално време от учениците. Платформата Daskal.eu е изключително лесна за използване от широк кръг хора, а всичко, което е необходимо, за да започнат работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера. Не е нужно закупуването на никакви допълнителни устройства или софтуер.

Системата е оптимизирана за използване от основни, средни и висши учебни заведения и може гъвкаво да бъде съобразена с наличните онлайн платформи. Онези университети, които вече са инсталирали LMS, могат лесно да надградят, добавяйки виртуалната класна стая на Daskal.eu, а тези, които не са, могат да внедрят цялата система. Системата може значително да улесни и да оптимизира времето на учителите, позволявайки им да работят по-пълноценно във време, когато страната ни изпитва дефицит на учители. Тя е също и подходящо решение за онези от тях, които предпочитат да напуснат образователната система и да се занимават с преподаване на частни уроци. Всички училища и учители могат да я използват и за новата програма на МОН „Твоят час”

 

Continue Reading
Advertisement