Открийте ни и в

Tехнологии

Учители и ученици от близо 1000 училища работят със Smart Classroom

MIKA

публикувано

на

52% ръст на регистрациите на учителски профили отчита платформата на Samsung

От началото на 2020 г. до днес безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom отчита ръст в регистрациите на нови учителски профили с 52%, спрямо края на 2019 г. Новорегистрираните ученици пък са 3,5 пъти повече. Към момента в единствената по рода си платформа у нас за онлайн обучение с възможност за създаване и на ресурси с добавена реалност (AR), има учители и ученици от близо 1000 училища, което се равнява на над 40% от всички учебни заведения у нас. Мобилното приложение Smart Classroom AR, част от платформата пък отчита 55 000 инсталации от м. септември 2017 г. до момента, което според компанията е доказателство за все по-нарастващата необходимост от достъпни онлайн образователни ресурси на български език.

Следвайки мисията си “Enabling people. Together for tomorrow” и за да помогне на новите потребители в платформата, като ги ориентира богатството от възможности на Smart Classroom, Samsung България инвестира и в разработването на 7 видео продукции, насочени към учители и ученици, които ще бъдат достъпни в началото на месец май.

Фактори за ръст в новосъздадените профили

Значителният ръст при регистрациите на нови потребители се дължи на два основни фактора – от една страна, на нарасналото общо потребление на онлайн платформи, които да отговорят на образователните нужди в страната, а от друга – на новия интерфейс и функционалности, с които Samsung България напълно обнови Smart Classroom в началото на 2020 г. Платформата, създадена изцяло от български екип, приобщава към себе си все повече нови учители и ученици, тъй като е изцяло на родния ни език и е напълно съвместима с образователната ни система. Регистрацията и работата в платформата са безплатни и за учители и за ученици, а възможностите, които предоставя, улесняват и подобряват образователния процес от разстояние. „Smart Classroom предоставя ценни допълнителни инструменти, които обогатяват обучението в онлайн среда. Виртуалната класна стая е чудесна възможност за провеждане на учебен час“, каза Мария Милична от НХГ „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив.

Възможностите на платформата Smart Classroom

  • Smart Classroom е цялостна образователна система от свързани помежду си модули:
  • основен модул за създаване на съдържание и комуникация между учителите и техните ученици;
  • модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android);
  • портфолио на учителя и ученика.

„Обновяването на дизайна и функционалностите на платформата се приеха много добре от учениците. Smart Classroom осигурява страхотни възможности както за работа в клас, така и дистанционно. Сред тях е и създаването на портфолио, по което работя активно с учениците“, сподели Лилия Чаушева от СУ „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик.

Smart Classroom предоставя и безплатна виртуална класна стая ексклузивно на потребителите си за неопределен период от време, благодарение на партньорството с daskal.eu. Във виртуалните класни стаи учителите имат възможност да използват функционалности, с които да проведат пълноценно учебния процес.

Като част от партньорство с един от водещите електронни дневници в България – “АдминПлюс“, оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Платформата не изисква специални умения за работа в онлайн среда и е достъпна и за настолни, и за мобилни устройства. Регистрацията на нови потребители се осъществява спрямо изискванията на Общия регламент относно защитата на данните (GDPR), поради което се извършва по следните начини – самостоятелно от учители или ученици над 14 години, а при ученици под 14 години – от техните родители.

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо