Connect with us

Музика

Фенове ще помогнат на Виктория и екипа ѝ за избора на песента на България за Евровизия 2021

Avatar

Публикувано

на

VICTORIA Eurovision 2021

Музикалните фенове от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на песента на Виктория за тазгодишното издание на музикалния конкурс в Ротердам. В петък беше съобщено, че една от песните от първия албум на певицата “a little dramatic” ще бъде избрана от нея и екипа ѝ, за да представи България на Евровизия 2021. Почитателите на конкурса ще могат да споделят мнението си за потенциалните песни в специално създадена платформа, която ще бъде активна след обявяването на последната песен от албума.

Това разкри самата Виктория по време на интервю за „Денят с Георги Любенов” по БНТ 1 в събота. Българският представител на Евровизия заяви: “Искаме да се допитаме до хората и да видим техните коментари. Важно е да чуем какво мислят за всяка една от песните – за тези 5 нови песни от албума ми “a little dramatic” и за ,,UGLY CRY“, която вече представих през ноември. Това съм си аз като артист и се надявам на зрителите да им хареса. Обратната връзка може много да ни помогне при избора накрая.”

Геновева Христова, продуцент на българското участие от страна на Ligna Group споделя: „Пред екипа ни стои изключително трудната задача да изберем песента на България за Евровизия 2021. Категорично смятам, че вдигнахме много високо летвата през 2020 година с “Tears Getting Sober”, която беше фаворит за победа на букмейкърите и зрителите на конкурса. Заедно с БНТ и генералния спонсор на Евровизия България от iCard решихме, че мнението на зрителите е по-важно от всякога. Затова ще се обърнем към меломаните от цял свят, за да чуем тяхната оценка за песните и с тяхна помощ ще направим най-добрия избор.”

Предстоящият мини-албум на Виктория ще включва 5 неиздавани до този момент песни. В дните преди представянето на албума певицата и екипът ѝ ще разкрие подробности за всяка една от песните в специално създадената платформа eurovision.icard.com. Първото EP на Виктория ще бъде представено през февруари в дигиталните стрийминг платформи, както и в официалния ѝ YouTube канал.

Музикалните фенове ще могат да дадат своите коментари за общо 6 песни. Една от тях ще бъде “Ugly Cry”, която беше представена през ноември 2020 година. Песента зае високи позиции в едни от най-престижните музикалните класации в България и предизвика голям интерес сред международните почитали на конкурса. От февруари “Ugly Cry” ще бъде част от програмата на MTV.

Advertisement

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Конкурсът ще бъде излъчен пряко по БНТ 1 от 22:00 часа. Проектът „Евровизия“ в България се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – официален спонсор на пътя на Виктория до Ротердам.

Continue Reading
Advertisement