Connect with us

Култура

Феноменален LORD OF THE RINGS IN CONCERT

Avatar

Публикувано

на

3

При напълно разпродадена зала “Арена Армеец“ премина първото музикално-филмово зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT. Над 250 музиканти озвучиха на живо, в пълен синхрон с картината, първия филм от трилогията на Властелина. Музикантите от съставите на Българското национално радио, гост-диригента и солистите бяха аплодирани от над 10 000  през целия спектакъл, а в неговия край публиката остана на крака 15 минути.  Начело с швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майсторът Мариан Краев и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Лъск, пътешествието от Графството до Мордор беше представено както никога до сега пред българската публика.

4

снимка: PR

 „Досега не бяхме представяли шоуто пред толкова голяма публика. В България поставихте своеобразен световен рекорд, а реакцията на хората беше зашеметяваща. Всички на сцената настръхнахме на няколко пъти. Това е рядкост при нас след над 200 подобни спектакъла, но все пак вие българите, успяхте да ни накарате да се почувстваме на най-правилното място, където това шоу трябва да бъде изпълнявано! Задължително ще се върнем и с „Двете кули“ следващата година!“ сподели солистката на музикалния спектакъл Кейтлин Лъск

Музикално-филмовото приключение беше разделено на две части от приблизително 90 минути. Музикантите от симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР заедно с хора на Софийските момчета бяха на сцената през целия филм, прожектиран на огромен екран. Пред развълнуваната публика, оркестърът даде нов живот на любимия на поколения зрители филм „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“. Това беше премиера за България на формата Movie in Concert, който представлява филмов саундтрак, представен на живо, в пълен синхрон с картината. Събитието беше първо за Източна Европа и стана част от 80 години БНР „Властелинът на ефира“.

2

снимка: PR

Феноменалният спектакъл предизвика същински фурор. Над 10 000 зрители аплодираха повече от 15 минути на крака музикантите на сцената и следяха с трепет стилизираното музикално приключение из света на Толкин.

 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement