Открийте ни и в

Общество

Фестивалът за безмоторно летене „Въздухария“ се завръща този септември

публикувано

на

Фестивалът за безмоторно летене „Въздухария“ се завръща този септември 142

снимка: ПР

Въздушното пространство над гр. Сопот се отваря през септември за завръщането на фестивал „Въздухария“. Безмоторни летателни апарати ще порят въздуха в дните между 8 и 10 септември над Манастирската поляна, където фестивалът ще очаква всички хвърчащи хора, но и зрителите – любители на въздушните спортове.

„Въздухария“ е празник за всички хора, които обичат природата и живота в хармония със света около тях. За всички, които вече смело достигат небесните простори и за онези, които винаги са носили свободолюбивия дух в себе си, но все още не са успели да полетят.

И в това си издание „Въздухария“ ще се постарае да събере на едно място професионалисти и любители на летенето с безмоторни апарати. Както подобава, въздушните преживявания ще бъдат подкрепени и с чудесни забавления на земя, а музиката ще бъде неизменна част от дните на събитието.

Фестивалът за безмоторно летене „Въздухария“ се завръща този септември 143

„Въздухария“ е единственият по рода си фестивал за безмоторно летене на Балканите, който е съчетан с творчески, образователни занимания на открито и чудесната заобикаляща атмосфера на Стара Планина, а наименованието му вече носи емоционални спомени за всички, участвали и присъствали в предишните му издания.В последното издание на летателния фест над 400 души полетяха с парапланер, а посетителите на Манастирската поляна бяха 4000.

Скоро очаквайте повече информация относно акцентите и програмата на „Въздухария“ 2017.

Актуална информация следете на официалната фейсбук страница на фестивала тук:
https://www.facebook.com/VazduhariaFestival/

Реклама