Открийте ни и в

Култура

Фестивалът 180° търси изпълнители в областта на съвременния танц, танцов/музикален театър и пърформънс

MIKA

публикувано

на

Избраните артисти ще вземат участие в спектакъл, вдъхновен от стихотворението “Черна песен” на Димчо Дебелянов

За трето поредно лято българската пубика ще бъде провокирана да се потопи в света на съвременно изкуство с фестивала 180° от 23-и до 29-и юли в София. За тазгодишното издание организаторите подготвят силна и много разнообразна програма с международно участие, която включва концерти за съвременна класическа и експериментална музика, музкален театър, архитектурни изложби и късометражно кино. Проектът се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община и е част от Резидентската програма на Derida Dance Center 2016. През следващите седмици ще бъдат анонсирани и пълната програма и артистите, които ще вземат участие в платформата за съвременно изкуство.

Повече от месец преди старта на събитието творци от различни сфери получават възможност също да се включат във фестивала, като станат част от иновативен танцов/музикален театър. Проектът ще бъде ръководен от съвременния танцов хореограф Сара Бицока (Италия) и музиканта Александър Хаджиев (България). Те обединяват усилия, за да създадат съвременно представление, вдъхновено от стихотворението „Черна песен“ на Димчо Дебелянов.

“Посредством телата на изпълнителите ще се търси израз на дълбоката човечност, иронията, изключителната деликатност и универсалната истина в поезията на символиста”, споделя Сара Бицока.

Като хореограф тя обединява традицията на танцовия театър с по-съвременни форми на изразяване. Това, което прави нейната работа различна, е чистото изследване, свързано с музиката, търсенето на нов движенчески речник, не само по отношение на крайния резултат, но най-вече в рамките на цялостния съзидателен процес.

Всички, желаещи да участват в проекта, следва да изпратят своите професионални автобиографии на адрес: info@180-degrees.org най-късно до 18 часа на 30 юни 2016 г. Необходимо е кандидатстващите да имат опит в поне два съвременни танцови проекта до момента. 

Участниците в представлението ще бъдат избрани след първоначална селекция по документи. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени най-късно до 3 юли 2016 г. и поканени на кастинг (втора част от селекцията) в Derida Dance Center на 6 юли от 10 до 14 часа.

Всеки избран артист ще получи възнаграждение от 200 лв. за участието си в проекта. Репетициите ще се водят на английски език, а премиерата на представлението ще бъде на 27-и юли в рамките на фестивала 180°.

Фейсбук събитието за конкурса може да намерите тук – https://www.facebook.com/events/600745290094884/

Повече информация за фестивала, програма и участници може да следите на уебсайта www.180-degrees.org, както и на официалната фейсбук страница на инициативата – https://www.facebook.com/musicon180degrees

За Фестивал 180°

Фестивал 180° се провежда за трета поредна година в София, като всяка година добавя нови дисциплини и въвежда софийската публика в света на съвременното музикално изкуство. Всяка година в София гостуват артисти от над десет страни, които показват най-новите международни тенденции. Фестивалът се организира с подкрепата на Гьоте иниститут София и програма “Култура” на Столична община.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 6 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 6 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди един ден

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди един ден

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди един ден

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди един ден

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Lifestyleпреди един ден

5 доказателства, че мъжките сникърси са универсални обувки

Горещо