Connect with us

Tехнологии

Фестивалът Aniventure 2016 събра над 8000 посетители

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Над 1000 състезателя събра гейминг зоната Let’s Play в рамките на 11-то издание на фестивала за традиционна и модерна японска култура Aniventure, подкрепен от Столична община. Той се проведе в Интер Експо Център на 3 и 4 септември. Старт на гейминг надпреварите даде д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на София.

Организаторите от GPlay събраха на едно място най-добрите геймъри от цяла България. Те се състезаваха в турнири по League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, StarCraft II: Lagacy of the Void и още много други.

Големият шампион в дисциплината Counter-Strike: Global Offensive е отборът на BPro Gaming. Николай Пантелеев (капитан) – “niki1“, Никола Радушев – “NK4Y“, Теодор Димов – “psycho“, Валентин Динев – “xek“  и Антон Колев – “AFFICHKO“ си спечелиха голямата награда – възможността да представят България на състезанието Еsports World Convention, което ще се проведе от 27 до 31 октомври в Париж и да се състезават за награден фонд от $75, 000! Наградените на 2-ро място от HEADSHOTBG си тръгнаха с паричната награда от 2000лв, а подгласниците на 3-то и 4-то място от WinFiction и Above The Rest – с по 1000лв. Общият награден фонд на гейм-турнирите бе 27 000 лв.

Първенците в дисциплината League of Legends са отбора на Gplay – които са абсолютни шампиони на всяко едно издание на Let’s Play до сега. Отличникът в StarCraft II е Мартин „Numi“ Гугов, който точно преди 1 година отново бе шампион в същата дисциплина на Let’s Play.

Advertisement

Радваме се, че година по-късно интересът към Let‘s Play-турнирите расте. Това показва, че се движим във вярната посока. Виждаме и, че нивото на играчите расте, което много ни радва. Ще продължаваме да стимулираме електронните спортове в България, подкрепяйки и развивайки родните ни таланти, като им даваме поле и стимул за изява, както на местно, така и на световно ниво. „ – заяви Александър Ананиев от GplayTV.

Повече информация за събитието можете да откриете на http://letsplay.gplaytv.bg/

Continue Reading
Advertisement