Открийте ни и в

Музика

Фестивалът Broken Balkanz с петнадесето издание под открито небе

Avatar

публикувано

на

Фестивалът Broken Balkanz с петнадесето издание под открито небе 141

Broken Balkanz (Броукън Болкънз) е най-дълго провежданият музикален фестивал на открито в България и първото по рода си мащабно дръм и бас събитие за региона на Балканите още от 1999 г. насам.

Всяка година Broken Balkanz приветства над 40 международни артисти и около 1500 посетители за безспирен 48-часов музикален маратон.

Тази година фестивалът ще се превърне и в един от „най-високите” фестивали на Балканите, тъй като ще се проведе на 1485 м. надморска височина в местността Стамболова ливада в Природен парк „Витоша”.

15-то издание на Broken Balkanz ще се проведе от 17 до 19 юли 2015 г. За този своеобразен юбилей участниците ще са основно гости от балканските държави,  доказали своите умения на световната сцена.
“Това е невероятно преживяване, на което басс диджеите миксират под открито небе на нечовешка 40-киловатова саундсистема. Масивен звук, който няма да намерите другаде… Представете си 1500 м надморска височина, в сърцето на планината, но същевременно и на час от летището и няколко километъра от центъра на София. Добавете към това къмпинг, над хиляда посетители, разнообразие от занимания, и всичко това на невъзможно ниска цена за вход, и ще се доближите една идея до духа и замисъла на Broken Balkanz 2015.” – споделят организаторите от H.M.S.U.

[media-credit name=“снимка: ПР“ align=“aligncenter“ width=“650″]BROKEN BALKANZ[/media-credit]

А ето и няколко любопитни факта за Broken Balkanz, които може би не знаете:

* местността Стамболова поляна, на която ще се проведе Broken Balkanz 2015 е на 1485 м надморска височина, което прави мероприятието един от най-високите летни фестивали на Балканите

* това ще бъде третото поредно издание на тази локация

* в непосредствена близост тече Боянската река, която минава и през София

* в околността има 7 хижи на разстояние около 30 минути

* мястото е на 20 минути от центъра на София (с кола, в ненатоварените часове)

* има хубав западен изглед и красив залез

* организаторите на Broken Balkanz имат зад гърба си над 300 събития с медународно участие, записани в историята на H.M.S.U от 1999 г. насам

* събитието е навярно единственият фестивал с нонстоп 48часова програма с над 40% международно участие.

Билети за фестивала може да закупите още сега на http://hmsufest.ludost.net/bg/bileti-0

А съвсем скоро очаквайте подробности за участниците, локацията и аактивностите във фестивалната зона.

 

Реклама